Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Prinses Catharina-Amalia der Nederlanden wordt vanwege ernstige bedreigingen gedwongen in Spanje te gaan wonen

Prinses Catharina-Amalia der Nederlanden wordt vanwege ernstige bedreigingen gedwongen in Spanje te gaan wonen

kroonprinses Catherine-Amalia uit Nederland Een mijlpaal in zijn carrière bereikte hij op 17 april toen hij zijn eerste staatsdiner bijwoonde ter gelegenheid van het bezoek van de Spaanse koninklijke familie aan het land.

De gebeurtenis zal bijzondere weerklank hebben voor Amalia, aangezien ze gedwongen is om minstens een jaar in Spanje te wonen vanwege de ernstige veiligheidsdreigingen waarmee ze te maken heeft gehad, aldus Nederlandse media.

Koning Felipe en Koningin Letizia van Spanje bezoeken momenteel Nederland (samen met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima tijdens hun bezoek aan Den Haag in 2014).

Mark Cuthbert/Getty Images

Toen hij in Amsterdam ging studeren, verhuisde hij naar een gedeelde studentenwoning. Maar in oktober 2022 waren bedreigingen voor ontvoering voor de autoriteiten aanleiding om de veiligheid rond de kroonprinses te vergroten. Vervolgens werd gemeld dat de student het hostel verliet nadat hij was bedreigd. de koningin Máxima Ze had publiekelijk gesproken over de moeilijkheden waarmee haar dochter te maken kreeg: ‘Ze is nooit het huis uitgegaan. Dit betekent dat zij niet in Amsterdam woont. »

Bronnen geciteerd door de NOS zeggen vandaag dat hij vanwege de veiligheidssituatie naar Madrid is verhuisd en daar meer vrijheid genoot. Insiders hebben details over het leven van de prinses in Spanje bevestigd aan het Nederlandse persbureau ANP.

In februari 2023 zei prinses Amalia dat ze het normale leven van een student miste toen ze met haar ouders het Caribisch gebied bezocht. Hij vertelde verslaggevers dat hij hoopte te leven zoals zijn tijdgenoten, maar voegde eraan toe: “Helaas is de realiteit anders.”

Afbeelding kan het volgende bevatten: Willem-Alexander van Nederland Koningin Mxima van Nederland, geklede jas en groepsfoto

Prinses Amalia, op de foto met haar gezin: Prinses Ariane der Nederlanden, Koning Willem-Alexander der Nederlanden, Koningin Máxima der Nederlanden en Prinses Alexia der Nederlanden in december.

Patrick van Katwijk/Getty Images

READ  Waarom draagt ​​Nederland oranje truien?