Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland heeft er alles aan gedaan om ASML, de Europese chipkampioen, te behouden

Nederland heeft er alles aan gedaan om ASML, de Europese chipkampioen, te behouden

Het Nederlandse bedrijf maakt de apparatuur waarmee ’s werelds meest geavanceerde halfgeleiders worden gemaakt.
Bart van Overbeek Foto/AS / REUTERS

De verwachting is dat de overheid 2,5 miljard euro investeert in infrastructuur in de regio waar de halfgeleiderapparatuurspecialist gevestigd is. Het dreigde met verplaatsing, ook naar Frankrijk.

De Fransman Christophe Fourquet, die woensdag de functie van algemeen directeur van het Nederlandse halfgeleiderapparatuurbedrijf ASML overnam, kan glimlachen. Na weken van aarzeling opperde zijn voorganger Peter Vennink het risico om de groep te verhuizen van het hoofdkantoor in Veldhoven, een buitenwijk van Eindhoven, toen de Nederlandse regering besloot het chequeboekje over te nemen om zijn klauw te behouden. . Volgens Bloomberg heeft ASML eerder deze week een intentieverklaring getekend om haar aanwezigheid in Nederland uit te breiden, na een besluit van de overheid om tot 2,5 miljard euro in de regio te investeren in infrastructuur en training.

“We moeten er zeker van zijn dat we in Nederland verantwoord kunnen telen. Tot deze conclusie zijn we echter nog niet gekomen (…) Dit bedrijf moet zijn productie verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Dat kan hier, maar ook elders. »Dat maakte Peter Wennink begin maart bekend.

Dit artikel is gereserveerd voor abonnees. 82% kun je nog ontdekken.

Wil je meer lezen?

Open alle items onmiddellijk.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Het nieuwe innovatiefonds van de NAVO van € 1 miljard is gevestigd in Nederland – EURACTIV.com