Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Permanente sluiting van het grootste aardgasveld van Europa

Nederland: Permanente sluiting van het grootste aardgasveld van Europa

De boringen veroorzaakten talloze aardbevingen in de regio Groningen in het noorden van het land.

Reclame

Nederland heeft officieel en definitief ingestemd met het beëindigen van de boringen in het grootste gasveld van Europa in Groningen. Vrijdag vond de markeringsceremonie plaats “op dezelfde plek” De afzetting werd ontdekt in 1959. Het werd een van de belangrijkste bijdragers aan de welvaart van het land.

Maar door de jaren heen hebben boringen in de regio talloze aardbevingen veroorzaakt: in de jaren 2010 werd Groningen getroffen door een aardbeving met een kracht van 3,6.

In 2018 werd resoluut besloten de pompen uit te faseren. Het boren stopte effectief in oktober 2023, hoewel verschillende putten open bleven “Ernstig winterweer” En ‘Vanwege de onzekere internationale situatie’ Veroorzaakt door een grootschalige Russische invasie van Oekraïne.

Sinds 1986 zijn ongeveer 1.600 aardbevingen van verschillende omvang geregistreerd, die aanzienlijke materiële schade hebben veroorzaakt, en de kwestie van de compensatie is nog niet volledig opgelost. Het is ook onduidelijk of het stoppen met boren voldoende is om meer aardbevingen te voorkomen, omdat de lege gaten ondergronds zijn.

Op hun beurt vragen oliegiganten Shell en ExxonMobil, die het Groningenveld exploiteren, de Nederlandse autoriteiten om hen te compenseren voor grote niet-gewonnen gasvoorraden.

READ  In Nederland zakken huizen naar de grond