Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Politie slaags in Nederland tegen avondklok

Op zondag 24 januari braken botsingen met politie en plunderingen uit in verschillende steden Uit Nederland Demonstraties tegen de avondklok die sinds zaterdag van kracht is De strijd tegen de Govt-19-epidemie, aldus Nederlandse media en lokale autoriteiten.

Er zijn incidenten gemeld, met name in Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Preda, Arnhem, Tilburg, Ensheet, Apeldorn, Wenlow en Rourmand.

Volgens de publieke televisie NOS waren waterkanonnen en politiehonden gestationeerd op het Musemblinplein in het centrum van Amsterdam om honderden demonstranten uiteen te drijven.

Het laatste EU-land, Nederland, lanceerde een vaccinatiecampagne

Minstens 100 mensen werden gearresteerd aan de zijlijn van de rally, waarbij het stadhuis van Amsterdam zondag meldde dat het aantal demonstranten in de hoofdstad werd geschat op ongeveer 1.500.

Volgens de lokale AT5-televisie is de beveiliging rond de ambtswoning van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema versterkt, omdat het gebied wordt omringd door politiebewaking.

In Hack, in de Schilderswijk, zijn meerdere branden gemeld en de NOS meldt dat een politieagent is gefilmd terwijl hij wegvluchtte van een menigte mensen.

Plundering en verbranding van voertuigen in Indovan

Regionale TV Omrap Prabhan zei dat de politie tranen rookt om enkele honderden mensen in het zuiden van het land te ontbinden.

Volgens Omroop Praband zijn op het Centraal Station Eindhoven meerdere voertuigen in brand gestoken.

“Er zijn zeker dertig mensen gearresteerd.”De politie van Eindhoven vertelde AFP dat ze geen gewonden hadden.

“Als we deze weg inslaan, denk ik dat we op een burgeroorlog afstevenen.”Burgemeester John Joritzma van Eindhoven zei zondag tegen televisiecamera’s dat hij de aanwezigen had uitgenodigd. “Bedrijfsobligatie” suggereert de noodzaak van militair ingrijpen.

READ  Nederland: Verdachten verschijnen in aanval op journalist

Lees meer> NEDERLAND: Het aftreden van de regering is ontsierd door corruptie in betalingen

Een Govt-19-controlepost werd zaterdagavond ook in brand gestoken in het noordelijke dorp Urg toen de door de overheid opgelegde nationale avondklok van kracht werd, zeiden lokale functionarissen.

‘Brand in screeningcentrum in Urg gaat alle grenzen te boven’Dat heeft minister van Volksgezondheid Hugo de Jong zondag gezegd.

Nederland De eerste avondklok ging zaterdag in na de Tweede Wereldoorlog. Het is verboden om je huis te verlaten tot ten minste 9 februari van 21:00 tot 04:30 uur. Elke overtreder krijgt een boete van 95 euro.

De verspreiding van de Britse variant

Specifieke vrijstellingen zijn mogelijk, met name voor degenen die terugkeren van begrafenissen of degenen die tijdens de avondklok moeten werken, op voorwaarde dat ze een verhuiscertificaat overleggen.

Zal Visan “Govt-20” creëren?

Premier Mark Rutte zei woensdag dat het besluit om een ​​avondklok in te stellen is bevestigd door de verspreiding van het Britse variant coronavirus.

Volgens Route, avondklok Gevangenisstraf moet worden vermedenSinds het begin van de gezondheidscrisis hoefden Nederlanders hun bewegingen niet te rechtvaardigen.

Profiteer 3 maanden lang van de aanbieding van € 1 bij Google

De avondklok lokte niet alleen verzet uit van sommige afgevaardigden, waaronder de leider van de extreemrechtse Kirt Wilders, maar veroorzaakte ook de woede van sommigen in de bevolking.