Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Politie ontbond de demonstratie van “controle-oppositie” in Amsterdam

Gepubliceerd: gewijzigd:

Duizenden mensen verzamelden zich zondag in Amsterdam tegen de gezondheidsbeperkingen die gelden in Nederland, waar een week voor Kerstmis een nieuw slot werd opgelegd vanwege het toenemende aantal gevallen van de Omigron-variant. Bij de confrontatie met de politie raakten meerdere mensen lichtgewond. 30 mensen werden gearresteerd.

Op zondag 2 januari zei de Nederlandse politie dat ze 30 mensen in Amsterdam had gearresteerd tijdens een protest van de autoriteiten tegen gezondheidsbeperkingen in Nederland. De nieuwe regeling is een week voor kerst ingevoerd met het oog op de verspreiding van de Omigron-variant.

Ondanks het verbod vóór de demonstratie van de autoriteiten, verzamelden velen zich op de Museumvlakte, een van de belangrijkste pleinen in de Nederlandse hoofdstad, merkte een AFP-verslaggever op.

De NOS meldde dat er meerdere lichte verwondingen waren bij de confrontatie met de politie en dat de politie arrestaties heeft verricht.

“Hier is Nederland! Macht aan het volk!” riep een van de demonstranten.

Gezondheidsbeperkingen zijn streng in Nederland. Een week voor Kerstmis legde een nieuwe golf van Govt-19s een nieuwe gevangenisstraf op aan de mensen daar. Verspreiding van de Omigron-variant.

Alle essentiële winkels, restaurants, bars, bioscopen, musea en theaters zijn tot 14 januari gesloten. En scholen in ieder geval tot 9 januari.

Buiten, met uitzonderingen zoals begrafenissen, zijn alleen evenementen voor twee personen toegestaan. Maar er werden geen beperkingen opgelegd aan de beweging.

Met AFP

READ  Shell wil zijn fiscale woonplaats van Nederland naar het VK verplaatsen