Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op 19 november was de Omicron variant al in Nederland

Volgens Nederlandse gezondheidsfunctionarissen had de nieuwe variant van Govit-19 zich tien dagen geleden al in het land verspreid.

Nederlandse gezondheidsfunctionarissen maakten dinsdag bekend dat tests die op 19 november werden uitgevoerd, een omigran-variatie hadden gevonden, een week eerder dan eerder geschat, en er werden tests uitgevoerd om te zien hoe ver het zich had verspreid.

“Het Nederlands Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft al Omicron-variatie gedetecteerd in twee testmonsters die op 19 en 23 november 2021 in Nederland zijn genomen (…)”, zei hij in een verklaring.

Nederland maakte maandag bekend dat 14 van de passagiers die Zuid-Afrika verlieten dragers waren van de Omigron-variant en bij aankomst in Amsterdam afgelopen vrijdag positief bleken te zijn voor Covit-19.

Er werden echter twee monsters genomen voordat Zuid-Afrika op 24 november aan de Wereldgezondheidsorganisatie rapporteerde dat het deze nieuwe variant had ontdekt, wat een golf van paniek veroorzaakte onder reizigers uit Zuid-Afrika en in veel gebieden.

Het is nog niet bekend of “betrokkenen (in eerdere gevallen) naar Zuid-Afrika zijn gegaan”, aldus het RIVM, de onderzochte personen zijn geïnformeerd en de GGD is begonnen met het onderzoeken van hun contacten.

“In de nabije toekomst zullen verschillende onderzoeken worden uitgevoerd naar de prevalentie van de Omigron-variant in Nederland”, aldus het bedrijf, eraan toevoegend dat het aanvullende monsters van eerdere experimenten opnieuw zal onderzoeken.

Momenteel zijn 16 gevallen bevestigd, op dit moment is Nederland een van de meest vervuilde landen in Europa voor de nieuwe variant.