Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Polen en Slowakije zijn uitgenodigd

Zondag bevestigde de Internationale Handbalfederatie dat er twee uitnodigingen zijn verstuurd naar Polen en Slowakije om deel te nemen aan het komende Wereldkampioenschap Dames, dat in december volgend jaar in Spanje wordt georganiseerd.

Vier dagen voor de loting was het veld dan eindelijk compleet. Terwijl het olympisch kampioenschap handbal voor vrouwen zondag in Tokio werd afgesloten met de overwinning van het Franse nationale team, De 2021-editie van het Wereldkampioenschap is in voorbereiding. gepland van 2 tot 19 december in Spanje, met Castellón, Granoller, Leiria en Torrevieja die de vergaderingen zullen organiseren, 32 teams zouden deelnemen aan het toernooi, maar twee plaatsen moesten worden toegewezen door de International Handball Federation (IHF).

In feite staat het competitiereglement de IHF toe om een ​​plaats te bieden aan een team dat zijn ticket niet heeft gekregen door continentale kwalificatie. Voor de 25e Wereldkampioenschappen zijn dit echter twee uitnodigingen waar de Internationale Federatie de moeite voor moest doen. Hoewel geen enkel team uit Oceanië deelnam aan de Aziatische kwalificaties, Het IHF-bestuur kan naar eigen goeddunken een tweede uitnodiging toekennen.

Niet blauw in de eerste hoed voor een stropdas

Terwijl Noord-Amerikaanse tickets worden uitgedeeld aan het einde van de continentale competitie die van 22-27 augustus in de Verenigde Staten zal plaatsvinden, zal Azië hetzelfde doen van 15-25 september en Zuid-Amerika zal volgen. Van 4 tot 10 oktober kwamen de twee uitnodigingen in handen van Europese selecties. Polen en Slowakije hadden inderdaad de steun van de International Federation of Ergonomics Council, die de informatie zondag bevestigde via een persbericht.

READ  De twee crises hebben de Franstalige sport 225 miljoen euro gekost

Als zodanig werden deze twee teams naar de vierde hoed geduwd, met name samen met Slovenië en Congo. De trekking vindt donderdag plaats in Castellón en zal zo zijn Blauw, de Olympisch kampioen, wordt gehouden in de 1e hoed samen met de Nederlander, de wereldkampioen, en Spanje, het gastland van de competitie.

Handbal / Wereldbeker 2021 (V)
Configureer de hoeden om te trekken

hoed 1: Nederland, Noorwegen, Spanje, Frankrijk, Kroatië, Denemarken, Rusland, Duitsland
hoed 2: Montenegro, Hongarije, Zweden, Roemenië, Servië, Oostenrijk, Azië 1, Azië 2
hoed 3: Angola, Kameroen, Tsjechië, Tunesië, Zuid-Amerika 1, Zuid-Amerika 2, Noord-Amerika 1, Azië 3
hoed 4: Slowakije, Slovenië, Congo, Polen, Azië 4, Azië 5, Azië 6, Zuid-Amerika 3

Spanje, als gastland, zal na de loting voor de laatste drie hoeden hun groep kunnen kiezen.