Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Podcast – In Nederland verwelkomt een boot asielzoekers

Podcast – In Nederland verwelkomt een boot asielzoekers

Ik benPremier Alexandre de Croix slaagde er maandag niet in binnen zijn regering tot een akkoord te komen om de opvangcrisis op te lossen. Woensdag staat een nieuwe Kern, een beperkte groep ministers, op het programma om het debat voort te zetten. De noodsituatie zal moeten wachten. Momenteel hebben naar schatting 2.000 tot 3.000 asielzoekers geen huisvesting. Tweehonderd mensen slapen in tenten aan het kanaal in Brussel. Wéronique Lamquin, journalist van World Service, wilde onze ministers wat inspiratie brengen. Dus ging ze naar Nederland… waar onze buren noodoplossingen hebben vermenigvuldigd zodat niemand slecht slaapt, bijvoorbeeld door cruiseboten te charteren. Véronique stapte aan boord van de boot “MS Galaxy”, die nu afgemeerd ligt in de haven van een industrieterrein in de haven van Amsterdam waar asielzoekers worden opgevangen.

Als u gewend bent om in Brussel te rijden, mag het lawaai van files u niet vreemd zijn. TomTom, een bedrijf gespecialiseerd in verkeersinformatie, heeft zijn jaarverslag over mobiliteit in de wereld gepubliceerd. Focus op onze hoofdstad, die de slechtste score van het land heeft.

READ  Bij de ontsporing van de trein kwam één persoon om het leven