Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat doen “Chinese politiebureaus” in Amsterdam en Rotterdam?

Op 25 oktober komt de televisiezender [RTL News](RTL Nieuws) en onderzoekssite Follow the Money hebben de resultaten gepubliceerd van onderzoeken naar twee Chinese “politiebureaus” die sinds 2018 in Nederland actief zijn: een in Amsterdam en een in Rotterdam. “Officieel”, aldus de twee media, zullen de twee posten Chinese staatsburgers helpen bij het verkrijgen van officiële documenten zoals rijbewijzen. Maar de Nederlandse autoriteiten, die onmiddellijk reageerden, waren niet eens op de hoogte van het bestaan ​​van dergelijke diplomatieke relais, als ze al bestonden. Peking heeft niets aangekondigd.

In feite zouden deze locaties dienen als bewakingslocaties voor de Chinese diaspora, met name gericht op politieke tegenstanders. Niet alleen dat

Nederland Wie zal lijden als journalisten vertrouwen op het werk van Safeguard Defenders, een Spaanse ngo die in september een rapport in het Frans publiceerde met de titel “Le 110 d’Outre-mer” (politie). Volgens de ngo zijn er wereldwijd 54 Chinese politiecentra: de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Argentinië, Nigeria, Tanzania, het Verenigd Koninkrijk en zelfs Frankrijk. Er zullen er drie zijn in Parijs.

Om deze Twitter-inhoud te bekijken, moet u cookies accepteren Sociale websites.

Deze cookies stellen u in staat om rechtstreeks te delen of te reageren op de sociale netwerken waarmee u bent verbonden, of om inhoud te integreren die oorspronkelijk op deze sociale netwerken is geplaatst. Ze stellen sociale netwerken in staat om uw bezoeken aan onze sites en apps te gebruiken voor personalisatie en advertentietargeting.


In een interview met RTL Nieuws legt een jonge Chinese onderdaan uit Rotterdam van in de twintig uit dat hij in 2019 kritiek had op het regime en op sociale netwerken zijn steun betuigde aan pro-democratische bewegingen in Hong Kong. Om aan vervolging te ontkomen vluchtte hij uit China en werd als vluchteling naar Nederland gebracht. De druk van de Chinese autoriteiten is echter niet afgenomen. Hij ontving vernederende berichten en doodsbedreigingen via de telefoon vanuit het centrum dat in de stad was opgezet. Legt dagelijks meer en meer gebruikelijke procedures uit

READ  Nederland: Draagmoeder wordt binnenkort vergoed

NRC. Zelfs in het buitenland houdt Peking zijn burgers, met name verbannen fraudeurs en dissidenten in ballingschap, in de gaten door te dreigen hen aan te moedigen terug te keren, waardoor hun families bepaalde rechten wordt ontzegd om in China te blijven.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken hekelt de “absoluut onjuiste” informatie, maar op het Rotterdamse politiebureau woont in ieder geval daadwerkelijk een Chinees gezin. Een man die ex-militair is, zijn vrouw en hun twee kinderen die in Nederland zijn geboren. Een sobere gevel, met verduisteringsgordijnen voor alle ramen. Een journalist

Algemeen Dogplot Daar ontmoette hij zijn 25-jarige zoon. Hij legt uit dat zijn vader apparatuur en meubilair voor Aziatische restaurants verkoopt. Hij zegt dat deze beschuldigingen zinloos zijn. Maar zo zien de Nederlandse autoriteiten dat niet. Volgens

Van de TelegraafZe riskeren te worden uitgezet.

Zal de Formule 1 worden berecht vanwege zijn banden met Bahrein?

Het is jaren geleden

Formule 1“(De verschillende organisaties die deze motorsport organiseren) zijn bekritiseerd vanwege hun keuze om zich open te stellen voor landen met democratische handicaps. Onder hen,

Bahrein Houdt sinds 2004 een race en heeft talloze mensenrechtenschendingen meegemaakt. In 2021 riep de Britse kampioen Lewis Hamilton de baas van het bedrijf, Stefano Dominicali, op om de problemen in twijfel te trekken, samen te werken met de Golfmonarchie en te overwegen zich terug te trekken uit de race. Dominicali weigerde. Enkele maanden later, in februari 2022, tekende hij een verlenging van de Grand Prix van Bahrein tot 2036. Een platencontract waarvan de hoogte niet bekend is gemaakt.

De

Voogd En dit

Midden-Oosters oog De in Londen gevestigde ngo Baird (Bahrain Institute for Rights and Democracy) heeft een klacht ingediend in het Verenigd Koninkrijk.

OESO, tegen de Formule 1. Hij werd beschuldigd van “sportwassen”, met andere woorden, de laksheid van het regime bij willekeurige arrestaties en marteling van burgers. Het dient als een wereldwijde showcase voor de monarchie, vooral tijdens de Grand Prix van de Formule 1.

In 2017 bericht Middle East Eye specifiek over de getuigenissen van twee vrouwen, Naja Yusuf en Hajar Mansour, die hun leven zagen veranderen vanwege ras. De eerste vrouw werd gevangengezet en 2 jaar gemarteld wegens kritiek op de Grand Prix op Facebook. Mail. Ten tweede onderging een mensenrechtenactivist drie jaar lang hetzelfde lot. Ze hopen dat de klacht door de OESO wordt ontvangen en tot sancties leidt, misschien wel het enige effectieve middel om de Formule 1 onder druk te zetten.

In Canada is het kiezen van de juiste gasten belangrijk in de politiek

Er werd weinig controverse gemeld in de Canadese pers, vooral op de site

Radio-Canada. Op 26 oktober keerde de traditionele “troonrede” in de provincie Saskatchewan terug naar het parlement, tijdens een toespraak van het hoofd van de lokale overheid, die de hoofdlijnen van zijn aanstaande actie aan de vertegenwoordigers presenteerde. De laatste, een conservatief, was bijzonder kritisch over het optreden van de premier

Justin TrudeauHij beschuldigde hem ervan te zachtaardig te zijn tegenover criminelen, vooral wapenmoordenaars.

Een publiek dat door haar partij was uitgenodigd om de toespraak bij te wonen: de 84-jarige Colin Thatcher, lang geleden een lokale minister. Maar bovenal zat hij 22 jaar in de gevangenis voor het slaan en doodschieten van zijn vrouw in 1983. “De kiezer en de vriend” De vice-kanselier die hem voor de sessie had uitgenodigd, kondigde gisteren eindelijk aan: “Achteraf zie ik het als een inschattingsfout.”.