Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Greenpeace roept op tot verbod op privéjets

Greenpeace roept op tot verbod op privéjets

Groene Vrede Het veroordeelde donderdag de forse stijging van het aantal vluchten Privéjets Van luchthavens Nederland en hun klimaatimpact. Lang omgeving Deze apparaten zouden volledig verboden moeten worden.

Volgens RTL is nieuwVan januari tot en met september 2022 werden vanaf de luchthavens Schiphol ongeveer 16.147 privévluchten uitgevoerd (Amsterdam) En Rotterdam, meer dan in heel 2019, vóór de Covid-19-pandemie. Deze sterke stijging van het gebruik van dit luxe vervoermiddel zal velen uitsluiten Broeikasgas Volgens een studie van Greenpeace bijna 40.000 auto’s per jaar.

Een derde van de vluchten voor reizen van minder dan 500 km

“In tijden van klimaatcrisis zijn we geschokt dat een bepaalde groep steeds minder is gaan vliegen op de meest vervuilende privéjets”, zegt Devi Sloch, klimaat- en energie-expert bij de ngo. Nederland. “We moeten dit stoppen, daarom pleiten we voor een verbod op privévluchten. »

Uit het onderzoek bleek ook dat een op de drie privévluchten met vertrek uit Amsterdam of Rotterdam werd gebruikt voor reizen van minder dan 500 km. “Populaire bestemmingen zijn onder meer de steden Parijs en Antwerpen, steden die goed bereikbaar zijn met de trein”, veroordeelde Greenpeace in haar persbericht. “Er zijn erg populaire vluchten naar plaatsen als Mallorca, Ibiza en Cannes. »

Een “uitzondering” die niet wordt gegooid

Volgens de ngo vallen privévluchten niet onder de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse overheid en niet onder het maximum van 440.000 vluchten per jaar dat voor 2023 is vastgesteld op Amsterdam Airport Schiphol. “Deze vrijstelling voor privéjets laat zien wat er mis is met de luchtvaartindustrie”, vat Demi Slouch samen.

READ  De tulpen van Kyugenhof Park zijn gekroond met lente

“We willen dat de luchtvaartindustrie stopt met vervuilen en eindelijk klimaatdoelstellingen heeft”, voegde de expert eraan toe. “De eerste stap is het verminderen van korteafstandsvluchten en luxe privéjets voor de rijken. Business class-passagiers nemen ook meer ruimte in vliegtuigen in. Volgens het onderzoek zou het vervangen van business class door gewone stoelen meer passagiers passen.