Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland regelt vluchten op Amsterdam Schiphol Airport

Nederland regelt vluchten op Amsterdam Schiphol Airport

De Nederlandse regering legde in een verklaring uit dat het “prioriteit gaf aan geluidsoverlast”, terwijl het erkende dat het “een moeilijke boodschap was voor de luchtvaartindustrie”.

Lage geluidsoverlast en CO2- en stikstofemissies

In een Kamerbrief stelt het kabinet dat de vermindering van vliegtuigbewegingen, die vanaf november volgend jaar wordt ingevoerd, zal leiden tot “minder geluidsoverlast en minder uitstoot van CO2 en stikstof”. Hij verduidelijkte echter dat het verminderen van de stikstofemissies “niet de reden voor deze beslissing” was.

“Veel zaken blijven onduidelijk”, reageert Amsterdam Airport Schiphol, die stelt dat “er grote risico’s worden genomen met de kwaliteit van het netwerk”. Bewoners van het dichtbevolkte gebied rond Schiphol blijven klagen over geluidsoverlast van de luchthaven en uiten hun zorgen over de effecten van de luchtvaart op hun gezondheid, natuur en klimaat.

“Moeilijk nieuws voor de luchtvaartindustrie”

De Nederlandse minister van Infrastructuur Mark Harpers gaf toe dat het besluit “moeilijk nieuws had voor de luchtvaartindustrie”, die nog steeds herstellende is van de gevolgen van de pandemie van het coronavirus.

Het is eigenlijk een nieuwe tegenvaller voor de luchthaven, die in juni aankondigde deze zomer het aantal passagiers te beperken en vluchten te annuleren om opstoppingen op de luchthaven te voorkomen, met de afgelopen weken lange rijen bij het theater vanwege personeelstekort.

⋙ Vliegreizen deze zomer: Amsterdam Airport schrapt vluchten Schiphol om “onbeheersbare” wachtrijen te vermijden

Diverse reacties op deze aankondiging

De regering beweert echter dat “Schiphol met dit aantal vluchten zijn internationale doelnetwerk kan behouden”, en de vliegeniers reageerden ontzet. Een rapport uit 2022 van de Europese tak van Airports Council International (ACI Europe) rangschikte Amsterdam Airport Schiphol als de nummer één luchthaven in Europa op het gebied van directe vluchtconnectiviteit.

READ  In Nederland mag de erfgenaam nu trouwen tot van hetzelfde geslacht!

“Het besluit van de regering om de luchthavencapaciteit drastisch te verminderen, zal Nederland kleiner maken”, zei ACI Europe-directeur-generaal Olivier Jankovec in een verklaring. “Dit plotselinge besluit is een klap voor de luchtvaart, de werkgelegenheid en de economie van Nederland”. IATA-directeur-generaal Willie Walsh veroordeelde de “schokkende” beslissing.

Lees verder:

Wat zijn de 10 mooiste luchthavens ter wereld?

Paris-Charles-de-Gaulle Airport: 5 ongebruikelijke feiten over het vliegtuig dat ook bekend staat als Roissy

Paris-Charles-de-Gaulle Airport: 5 ongebruikelijke feiten over het vliegtuig dat ook bekend staat als Roissy

Wat te doen met familie in Amsterdam?

Wat te doen met familie in Amsterdam?