Paris Saint-Germain verliest in de kwartfinales van de Champions League van Kiel

De Parijzenaars waren vanaf de start van de wedstrijd in het Europees kampioen Kiel Stadium erg overtuigend. Met Jan Jannati in vuur en vlam (5/6 in 24) schoven ze op met vier doelpunten in de 20e minuut (12-8) nadat ze in het begin door hem werden overschaduwd, vooral door onderscheppingen en tegenaanvallen van Paris Saint-Germain, met Dylan Nahi’s schoten (8 goals) en de aanwezigheid van Locke Staines (4 goals), Keel slaagde erin om geleidelijk in te halen, vooral dankzij bougainvillea. Harald Rinkind (10/16), maar leidde in de eerste helft slechts één doelpunt (14-15).

Sinds de 42e minuut is THW weer bij elkaar (20-20) tot wat misschien een keerpunt lijkt: in de 49e minuut profiteerde Kiel voor het eerst ’s avonds, nadat hij Niklas Landen had gered op een vleugel. Een schot van Nahi. Een aanbod gevolgd door een direct schot van de doelman om te scoren in een verlaten kooi van Paris Saint-Germain die om 7 uur aanviel en dus zonder doelman. 23-22. De zwaar bestrafte Parijzenaars lieten hun kansen voorbijgaan en vermijden succes, zo bleek uit de minder gekwalificeerde doelmannen (Jan Genti, Vincent Gerrard) dan in de eerste periode.

De Duitsers waren echter nog steeds binnen bereik dankzij twee reddingen van Girard en een doelpunt van Kamel Sebzak, acht seconden na tijd, waardoor de Parijzenaars konden terugkeren naar -2 (31-29). De mannen van Raul Gonzalez geven uiteindelijk slechts een korte nederlaag toe aan de titelverdediger, waardoor ze hopen zich te kwalificeren voor de vierde finale in Keulen (28-30 mei), tijdens de herkansing aanstaande woensdag tegen Coubertin.

READ  Bayonne biedt Bordeaux-Bègles aan, Montpellier krijgt offensieve bonus aan Pau