Paris Saint-Germain: het grappige geheim van Lionel Messi aan het begin van de wedstrijden

Elke speler heeft zijn deel van mysterie en kleine geheimen. Dit is het geval van Lionel Messi die aan het begin van elke ontmoeting een grappige gewoonte heeft, zoals Simon Cooper in een boek onthult.

In een boek gewijd aan de zeskantige Ballon d’Or en de impact ervan op het succes van FC Barcelona, ​​ontcijfert en analyseert de Britse journalist zijn persoonlijkheid, maar vooral zijn speelstijl die hem tot een uitstekende speler maakt. Ontdek een vreemde gewoonte in het nieuwe nummer 30 van Paris Saint-Germain. Tijdens de eerste vijf minuten van de wedstrijd verliest hij zijn interesse in de bal volledig en raakt hem niet of nauwelijks aan. Alsof hij het vergeten was. Het Argentijnse genie observeert en loopt alleen door de verdediging van de tegenstander om fouten te ontdekken.

Het was een lid van FC Barcelona dat Simon Cuper op dit gedrag wees tijdens een wedstrijd tegen Atletico Madrid in Camp Nou in 2015. “Kijk naar Messi. Hij vertelde hem: ‘In de eerste paar minuten was hij blij om op de vloer'”, voegde het Catalaanse clublid eraan toe. : “Het kijkt naar elke tegenstander, waar de speler staat en hoe zijn verdediging wordt uitgedrukt.”

Simon Cooper merkte deze situatie al tijdens de FIFA U-20 World Cup 2005, die werd gewonnen door Argentinië. In de halve finale tegen Brazilië (2-1) in Utrecht (Nederland) maakte hij aantekeningen bij de start van de wedstrijd “Bulga”. “Speel alleen vooraan. Niet erg actief in de beweging van de bal, sleept heel veel bewegingsloos, hoofd naar beneden”, schreef hij in een notitieboekje. En om 7 uurNS Minuut erfde Messi de bal voordat hij de verdediger wegstuurde en een schot met links in de bovenhoek schoot.

Laten we nu eens kijken of Lionel Messi deze gewoonte zal volhouden onder het Paris Saint-Germain-shirt. Maar zijn toekomstige tegenstanders in Frankrijk worden nu gewaarschuwd, al was dat niet genoeg om het Argentijnse genie te stoppen.

READ  Urban Sports: Frankrijk's eerste ronde netruimte opent in Saint-Denis