Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Didier Deschamps spreekt voor het eerst sinds zijn vertrek uit de euro

Daniel Mihailescu – Pool via Getty Images

Didier Deschamps, hier na de wedstrijd Frankrijk-Zwitserland op het EK, in Boekarest, Roemenië, op 28 juni 2021.

Voetbal – “Het is natuurlijk niet de beste zomer die ik heb gehad.” Didier Deschamps Ik sprak voor het eerst in de pers sinds de uitschakeling van het Franse nationale team in de ronde van 16 van het EK, op 28 juni, tegenover Zwitserland.

In een interview met het team Deze vrijdag 20 augustus, de Blues-coach gaat geen enkele vraag uit de weg, of het nu gaat om het verbazingwekkende scenario van de wedstrijd tegen de Zwitser, zijn deel van de verantwoordelijkheid voor het toernooi, zijn tactische keuzes, hem herinnerend aan Karim Benzema Of zijn toekomst aan het hoofd van het Franse nationale team.

Hoe leefde uitsluiting tegen Zwitserland?

“Het moeilijkste om te verteren – en ik heb het vandaag verteerd – is om te zien wat we kunnen doen en zien wat we hebben gedaan. En ik zal het tijdens dit interview herhalen, om 3-1 te zijn in de 80e minuut tegen Zwitserland en te zien wat gebeurt er na…”

zijn verantwoordelijkheid

“Ik heb geen zin om excuses te zoeken. Ik weet dat ik de enige verantwoordelijke ben. Mijn baan wil het. Ik veronderstel. (…) Nogmaals, het is mijn verantwoordelijkheid. Tactische startkeuze (tegen Zwitserland) werkt niet.”

Wat Frankrijk heeft verloren sinds het WK van 2018

Defensieve kracht. We hebben onze offensieve efficiëntie behouden, maar we moeten ook in staat zijn om die balans tussen de bal- en hartanimaties te behouden als we die verliezen.”

Wat vindt hij van zijn tactiek?

“Ik wilde dat we probeerden een beetje helderder te zijn, wetende dat we minder solide zouden zijn. Bij aankomst zou het misschien beter zijn als het minder glanzend was, maar steviger. (…)

READ  Paris Saint-Germain verliest in de kwartfinales van de Champions League van Kiel

Ik realiseerde me dat dit mijn oorspronkelijke idee was. Hoewel ik de meest offensieve optie, de aanval met vier man, als geldig beschouwde, kreeg ik de verzekering, zoals ik eerder was overtuigd, dat het mogelijk was in 30 minuten of de rust. Maar dat is in de loop van een volledige wedstrijd, tegenover een tegenstander die de bal kan vangen, het is ingewikkelder.”

Karim Benzema

“Wat hij ook moest doen, hij deed het heel goed. Daarna (tegen Zwitserland) moest ik om verschillende redenen van team veranderen. Ik weet dat het niet ideaal is. (…)

Nee, ik wandelde niet in de herinnering aan Karim Benzema. Voordat ik zijn terugkeer aankondigde, had ik tijd om over verschillende opties na te denken.”

Kylian Mbappé

“Hij had de moed en de juiste bedoelingen. Maar hij was niet zo competent als hij wilde, en hij wilde zichzelf, ook al was hij betrokken bij vijf van onze zeven doelpunten. Dan, over het debat over het al dan niet worden uitgeschakeld tijdens de wedstrijd, is het dilemma altijd bij een speler zoals hij: we hebben het over een speler die op elk moment het verschil kan maken, zelfs als hij van mindere kwaliteit is.Bij de Volkenbond op 14 oktober 2020, noot van de redactie), waar hij niet op zijn best is, maar hij wint ons wel.

Zijn toekomst is aan de top van de blues

“Ik wil niet doorgaan om door te gaan. (…) Ik wil doorgaan omdat mijn verlangen en vastberadenheid zo goed zijn, omdat ik deze groep heel goed ken en ik ben ervan overtuigd dat ze geweldige dingen kunnen doen.”

READ  Lusk: OGC Nice heeft Real Madrid gekroond met ... Christophe Galtier

Zie ook op HuffPost: Frankrijk-Hongarije midden in een crisis met Orban? Deschamps destabiliseert niet