Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wanneer muziek voetbalshirts inspireert

Ajax Amsterdam / 2021-2022

De link tussen Ajax Amsterdam en Bob Marley is heel reëel. Tijdens een reis naar Cardiff in 2008 wachten Ajax-supporters tot de slagboom van de bezoekersparkeerplaats opengaat om het stadion na de wedstrijd te verlaten. Om ze te laten wachten, besluit de omroeper van Cardiff om muziekstukken in het stadion te spelen, waaronder het beroemde lied van Bob Marley. Drie kleine vogels. Het nummer, dat door enkele fans werd gecoverd, werd razend populair in de wandelgangen van het Johan Cruijff Stadion. Vandaar dit derde shirt in de kleuren van de Rasta vlag.

Ajax derde shirt voor seizoen 2021-2022. (adidas bedrijf)

Manchester City / 2020-2021

Oasis, The Stone Roses, The Chemical Brothers… er zijn veel bands gemaakt in Manchester. Om dit culturele erfgoed te eren, speelde City vorig seizoen in een trui met paisleypatroon. De laatste verwijst naar artiesten uit de ‘Mod’- en ‘Brit Pop’-tijdperken van de jaren negentig. Voor de lancering van het T-shirt speelden Donovan en Tom Ogden van Blossoms, de indiepopgroep uit Mancun, mee in de opnames van Zee’s presentatie.

Seattle Sounders / 2021

Voorafgaand aan elke MLS-wedstrijd wordt All Along the Watchtower van Jimi Hendrix gespeeld in Lumen Field, de thuisbasis van de Seattle Sounders. Alles behalve toeval, want de in 1970 overleden Amerikaanse muzikant komt uit een stad in het noordwesten van de Verenigde Staten. Voor het seizoen 2021 blijft de franchise Jimi Hendrix vieren door een T-shirt te maken met psychedelische patronen die verwijzen naar de patronen die op de albums van de Amerikaanse artiest worden gebruikt.

READ  Veelkleurige vlaggen in beslag genomen in Boedapest, UEFA verheft toon

Jersey weg in Seattle.  (adidas bedrijf)

Jersey weg in Seattle. (adidas bedrijf)

Nashville SC / 2021

Nashville, de bakermat van het land, draagt ​​dit seizoen een uitshirt dat verwijst naar deze muzikale stijl. De afbeeldingen die door MLS-apparatuurleverancier Adidas zijn bedacht, vertegenwoordigen geluidsgolven.

Nashville uitshirt.  (adidas bedrijf)

Nashville uitshirt. (adidas bedrijf)

Olympische Spelen Marseille / 2020-2021

Als de OM-truien 2020-2021 verwijzen naar het stedelijke landschap van de stad, is de derde trui geïnspireerd op de muziekscene in Marseille. Het kostuum is versierd met een afbeelding die de trillingen weergeeft van het geluid dat door de muziek wordt geproduceerd. Het universum werd zeer serieus genomen door de Marseille club, zoals blijkt uit de lancering van OM Records, een label gespecialiseerd in rap, R&B en Pop.

OM derde shirt.  (poema)

OM derde shirt. (poema)

Sportpenalty SC / 2018-2019

Op dit moment in Segunda División B, de Spaanse derde divisie, heeft SC Pena Deportiva al meerdere seizoenen naam gemaakt dankzij het gestreepte shirt. De club is gevestigd in Santa Eulalia del Rio, een stad op Ibiza, en heeft een kostuum onthuld dat is geïnspireerd op het feestelijke universum van het eiland. Het zwempak, ontworpen door Hummel, heeft een spiegelbol waarin een gigantische dansende Boeddha verschijnt.

Bohemians / 2018-2019

Op 6 juli 1980 landde de groep Bob Marley and the Wailers in Dublin voor een concert. Het evenement vindt plaats in Dalymount Park, de thuisbasis van Bohemian FC. Na 38 jaar bracht de Ierse club hulde aan de passage van de Jamaicaanse zanger in de hoofdstad door middel van zijn T-shirt met zijn pop. Gemaakt door OEM O’neills, kostuum heeft een afbeelding van Bob Marley aan de linkerkant. Aan de rechterkant staat een verticale strook van rood, geel en groen achter het clubembleem. Deze tinten verwijzen naar de Rastafari-beweging, die sinds de jaren dertig in Jamaica werd ontwikkeld en vervolgens werd gepopulariseerd door Bob Marley.

READ  Superleague-begrafenis / SOFOOT.com

Boheemse Rasta badmode.  (Boheems.)

Boheemse Rasta badmode. (Boheems.)

PSV Eindhoven / 2020-2021

Eindhovens. Achter de drie letters staat de naam van een van Europa’s bekendste bedrijven: Philips (SV runt de frons Sport Vereniging). Het Nederlandse bedrijf, vooral bekend om zijn producten voor huishoudelijke apparaten, ontwikkelde de muziekindustrie in Nederland, met name door de eerste elektrische draaitafels te maken. Cultureel erfgoed PSV Eindhoven zette haar gastshirt in de schijnwerpers. Het kostuum presenteert geluidsgolven, een ontwerp dat verwijst naar het muzikale universum.

Coventry City / 2019-2020

Een mix van ska, reggae en punkrock, zo definieert de muzikale beweging 2 Tone. De stadsclub, opgericht in Coventry in de jaren 70, wilde hem eren met zijn derde trui ter ere van zijn 40e verjaardag. De outfit, bedacht door Hummel, heeft een zwart-wit schaakbord, een afbeelding die dit muzikale subgenre symboliseert. In de tijd dat er in Groot-Brittannië raciale spanningen bestonden, bestonden veel toongroepen uit zwarte en blanke mensen, vandaar deze kleurrijke weg.

In de trui toonde Coventry City Kick It Out, een liefdadigheidsinstelling die racisme en discriminatie bestrijdt.

Shirt

Coventry City-shirt.

Everton / 2020-2021

De diagonale strepen op het Everton-thuisshirt vertegenwoordigen de koptelefoon. Dat laatste verwijst naar het clublied gecomponeerd door de muziekgroep Z-Cars.

Everton thuisshirt.

Everton thuisshirt.

Nieuwpoort / 2004-2005

Die Toten Hosen met Fortuna Düsseldorf, Ed Sheeran van Ipswitch Town, Jake Bugg van Notts County FC… Groepen en zangers aarzelen niet om hun favoriete voetbalclub een handje te helpen door middel van hun sponsoring. Aan de andere kant interfereren ze zelden met de esthetiek van het shirt. Tijdens het seizoen 2004-05 gaf Goldie’s Locken Chain zichzelf een beetje fantasie over de kleding van de Welshe club Newport City. Naast de sponsor namens de groep werd er ook een ketting om de nek toegevoegd.

READ  Alvaro reageert wreed op Valbuena tijdens hun crash in het Velodrome