Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Parijs 2024: Schorsing van de bouwvergunning voor het Olympisch zwembad van Aubervilliers

Zal Aubervilliers, in Seine-Saint-Denis, op een dag zijn olympisch zwembad uit de grond zien oprijzen? Dit is de vraag die we ons kunnen stellen nadat het administratieve hof van beroep in Parijs, op maandag kort geschorst, de bouwvergunning voor zijn toekomstige bekken, ingediend op 21 juli. De apparatuur is door een reeks bewoners en verenigingen betwist omdat deze specifiek inbreuk maakte op een deel van de volkstuinen van de stad.

In het bod van Parijs voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2012 zou Aubervilliers het Olympisch Bekken organiseren en ondanks de Parijse nederlaag beloofde de stadstaat dat de apparatuur het daglicht zou zien. Ace. Het zwembad, nu gepland voor het trainen van atleten in 2024 en later voor lichaamsbeweging, is ontworpen voor bewoners die ook kunnen genieten van het solarium, dat ook wordt betwist door tegenstanders van apparatuur. De kosten van het project bedragen 33 miljoen euro, waarvan een derde wordt gefinancierd door de Olympic Works Delivery Company (Solideo).

“Algemene apparatuur die bewoners nodig hebben”

Karen Frankelt, burgemeester van Aubervilliers

« Aubervilliers heeft momenteel slechts één zwembad voor een stad van ongeveer 90.000 inwoners, en het wil profiteren van de kans die wordt geboden door de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs om een ​​aanzienlijk deel van deze openbare uitrusting te financieren. Veel Karen Frankelt, burgemeester van Aubervilliers, legt uit in een persbericht dat maandag is gepubliceerd, waarin ze specificeert dat:Een op de twee kinderen in de klas arriveert om zes uur zonder te weten hoe ze moeten zwemmen ».

READ  Benzema, Loris onverteerbaar

Daarom besloten de gekozenen om in cassatie te gaan bij de Raad van State.” Op verzoek van de uitvoering van de werken, in afwachting van de hoofdzaak Niet zonder regelgeving. Een uitzonderlijke gemeenteraad om het door de rechter opgeworpen probleem op te lossen met betrekking tot het ontbreken van toestemming om namens de gemeente een bouwvergunning in te dienen ».

Solidio’s financiële betrokkenheid in kwestie?

La Solidio en de Commissie van Parijs 2024 wilden niet meteen reageren. Maar zelfs voordat de rechtbank een beslissing nam, legde Stefan Trossel, hoofd van de afdeling Seine-Saint-Denis, maandagochtend uit dat ” Uitspraken van de rechtbank kunnen vertragingen veroorzaken, waardoor locaties niet kunnen worden gekozen Voordat u verder gaat: Als de kalender het niet toestaat om de bijeenkomst te markeren als een trainingslocatie, zal Solideo de discussie aanwakkeren » van hun financiële bijdrage.

Hij gaf het voorbeeld van een trainingszwembadproject in Noisy-le-Sec, ook in Seine-Saint-Denis, dat afgelopen april werd stopgezet. Als het scenario zich opnieuw herhaalt, waarschuwt de voorzitter van de Algemene Raad al: “ Het is niet mijn bedoeling dat Seine-Saint-Denis hun kredieten verliest. »