Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ellen van Dykroche La Coron Defant Marilyn Rosser en Anime Van Vleuten

De Nederlandse Eileen van Dijk heeft maandag op het WK in Brugge de tijd in het enkelspel gewonnen.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

De TGV Ellen van Dijk draait al op volle toeren. De Nederlandse domineerde de Zwitserse Marilyn Rosser (+10”) en landgenootAnime Van Vleuten (+24”), In een één-op-één tijdrit voor professionals, maandag 20 september. Op een vlak parcours van 30,3 km liep het scenario al snel uit op een confrontatie met Holland – Zwitserland. Meer systematisch in haar inspanning, is Elaine van Dijk erin geslaagd om de eerste regenboogtrui van haar carrière te winnen.

In de eerste twee tussenpunten verloor Marilyn Rosser, vice-olympisch en Europees kampioene in de discipline Marilyn Rosser, geleidelijk haar voorsprong voordat ze in de laatste negen kilometer instortte. Een uitkomst voor Elaine van Dijk, die ver voor de andere kandidaten startte en een indrukwekkende 36’05″28 en meer dan 50 km/u op de Vlaamse wegen klokte. Op 34-jarige leeftijd is de in Nederland opgeleide Trek-renner Segafredo een levensvorm na haar titel Europees Kampioen op de weg in Trento op 11 september.

Elaine van Dijk stelt alle kanshebbers op één lijn en wordt wereldkampioen in de trial!  Dankzij het laatste deel van de zeer hoge vlucht presteert de Nederlander beter dan de Zwitserse Marlene Roeser en landgenote Annemick van Vleuten.  De Franse Juliette Labuse werd zesde.

Achter de top drie getuigt het gat in de gaten van de voorsprong van het trio met meer dan 1’24” voorsprong op de Amerikaanse Amber Neben (vierde). downloadenEn op 1’47”, NSDe eerste drie kleuren Juliette Lapus (zesde) veroverde de top tien, terwijlAudrey Cordon Ragot (16e plaats) op 2’56” ging snel zonder stroom Concurreren met ‘s werelds eerste in specialisatie.