Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Paarden van de Republikeinse Garde in Nederland

Op dinsdag 20 september vond in Nederland “Pringestag”, ofwel “Prinsendag”, plaats. Deze symbolische dag markeert het begin van de parlementaire zitting van de Koning. Bij deze gelegenheid trekt het koninklijk contingent van alle bereden troepen en infanterie door de straten van Den Haag.

De Nederlandse cavaleriedivisie, die 20 jaar geleden werd opgericht, had geen paarden. Waren het meestal de Belgische heuvels die bij Den Haag de grond betreden, dit jaar hebben ze plaatsgemaakt voor de 34 paarden van de Republikeinse Garde. Een ongekend evenement om in de kijker te zetten. “Dit is de eerste keer dat de paarden van de Republikeinse Garde door een andere eenheid in een formele formatie worden bereden.” zegt luitenant-kolonel (LCL) Caroline Lepass, onderbevelhebber van het cavalerieregiment. Als alles goed gaat, zetten de Republikeinse Garde en hun rijdieren op woensdag 14 september voet aan wal in Nederland.

Dagenlang temden de Nederlandse ruiters en paarden elkaar en leerden ze samen bewegen onder het toeziend oog van vijf Franse soldaten van een cavalerieregiment. “Het werk was geruststellend voor de paarden, want hoewel ze gewend waren te marcheren op de Champs Elysées, was de omgeving hier anders. Hun onbekende rit, de smalle en bochtige weg…” Voegt LCL Lebas toe. Op de dag voor de mars werden op het strand van Den Haag troepen aangeboden aan de militaire gouverneur. Een oefening die sinds dinsdag 20 september zijn vruchten afwerpt, alles ging heel goed. Nederlandse ruiters waardeerden vooral de schoonheid, wijsheid en kleding van de paarden van het ras Sale Française de la Carte.

READ  Roberto Martinez wordt ontdaan van zijn staf en spelers tegen Nederland

De terbeschikkingstelling van deze 34 paarden maakt deel uit van de operationele samenwerking tussen het Regiment Cavalerie en de Nederlandse autoriteiten. “De Nederlandse autoriteiten overwegen de aankoop van de paarden en zijn geïnteresseerd om met ons te praten over de aankoop- en selectieprocessen. Ze zijn met name al naar het trainingscentrum in Saint Germain en Ley gekomen om de gewoonten van de paarden in het veld te observeren. verwijdering of professionele tussenkomst. LCL is een aanvulling op Lebas.