Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nicaragua verbreekt de diplomatieke betrekkingen met Nederland

Nicaragua verbreekt de diplomatieke betrekkingen met Nederland

De president van Nicaragua, Daniel Ortega, verbrak de diplomatieke banden met Nederland nadat hij het bezoek van een door de VS aangestelde ambassadeur had geweigerd en hem beschuldigde van “neokolonialisme”.

Nicaragua isoleerde zich verder op het internationale toneel nadat president Daniel Ortega het bezoek van de door de VS aangestelde ambassadeur had geweigerd en later de diplomatieke banden met Nederland had verbroken.

Het Midden-Amerikaanse land voegde een land toe aan zijn zwarte lijst, zeven maanden na de uitzetting van de apostolische gezant en de dag na de aankondiging door de EU-ambassadeur.

Wat staat er achter deze advertentie?

Nicaragua verbrak vrijdagavond de banden met de Nederlandse regering, die ze omschreef als “interventionistisch” en “neokoloniaal”, nadat de ambassadeur zei dat het de financiering zou stopzetten om een ​​ziekenhuis in Den Haag te bouwen als onderdeel van de samenwerking.

Wat staat er achter deze advertentie?

Mevrouw die vrijdag terugkeerde naar Costa Rica. De heer Byrne noemde de toespraak “het met voeten treden van de waardigheid” van het Nicaraguaanse volk. beweerde Ortega.

Christine Bieren, de Nederlandse ambassadeur geaccrediteerd bij de regering van Managua maar gevestigd in Costa Rica, heeft donderdag een ontmoeting gehad met de Nicaraguaanse minister van Buitenlandse Zaken Denis Moncada.

Mevrouw die vrijdag terugkeerde naar Costa Rica. Byrne hield een toespraak die “de waardigheid met voeten trad” van het Nicaraguaanse volk. Dhr. beweerde Ortega. “Uit!” Hij donderde.

Wat staat er achter deze advertentie?

Wat staat er achter deze advertentie?

Uren eerder op vrijdag had de Nicaraguaanse vice-president Rosario Murillo, de vrouw van president Daniel Ortega, gewaarschuwd dat de nieuwe Amerikaanse ambassadeur, Hugo Rodriguez, “Nicaragua niet zal binnenkomen”.

Hugo Rodriguez komt niet binnen

Rosario Murillo

“Meneer Hugo Rodríguez, we herhalen het, zal onder geen enkele omstandigheid in Nicaragua worden toegelaten (…) Laat deze mannen, de imperialisten, het als vanzelfsprekend beschouwen: hier zal Hugo Rodríguez niet binnenkomen”, verklaarde mevrouw Murillo. Lees de nota van het ministerie van Buitenlandse Zaken in een mededeling aan officiële media.

READ  In Nederland wil de overheid honden met een platte neus verbieden

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Nicaragua waarschuwde Washington op 28 juli dat het Mr. De nominatie van Rodriguez wordt niet aanvaard. Het regime van Managua is een “dictatuur” tijdens hoorzittingen voor de Amerikaanse Senaat tijdens het benoemingsproces.

In reactie op het besluit van de autoriteiten in Managua zei mevrouw Murillo dat dhr. Hij noemde het besluit van Washington om de nominatie van Rodriguez te bevestigen “buitengewoon”.

De Vaticaanse gezant apostolische nuntius Waldemar Sommertag werd in maart uitgezet

Het besluit komt een dag nadat minister van Buitenlandse Zaken Denis Moncada de uitzetting van EU-ambassadeur Bettina Muchied aankondigde. Volgens diplomatieke bronnen zal hij zaterdag het land verlaten.

De ambassadeur van het Vaticaan, de apostolische nuntius Waldemar Sommertag, werd in maart van school gestuurd, een beslissing zonder precedent in de wereld. Het Vaticaan sprak zijn “onbegrip en spijt” uit.

Saint See herinnerde zich “dat hij als getuige en medeplichtige deelnam aan de tafel van de nationale dialoog tussen de regering en de politieke oppositie, met het oog op de verzoening van het land en de vrijlating van politieke gevangenen.” Dhr. Ortega en mevr. Een oplossing voor de crisis die in 2018 begon met demonstraties die het aftreden van Murillo eisten.

President Ortega weigerde woensdagavond de uitgestoken hand van de paus

Volgens mensenrechtenorganisaties kwamen bij de repressie zeker 355 mensen om het leven.

Bisschop Sommertag is tot op heden niet bekeerd in Managua.

President Ortega beschreef de katholieke kerk woensdagavond als “een perfecte dictatuur, een perfecte tirannie” en weigerde de hand van de paus uit te steken, waarbij hij aandrong op de noodzaak van “dialoog”.

READ  Denemarken en Nederland waren de enige ziekenhuizen met lage inkomens in Ierland - meldt HIGA

In maart werd Thomas S., hoofd van de missie van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC), zonder opgaaf van redenen afgezet.

De internationale gemeenschap blijft het uitstelgedrag van het regime veroordelen

De volgende maand werd het kantoor van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) gesloten en vroeg de vertegenwoordiger om het land te verlaten. Al in december 2018 werd de delegatie van de OAS Inter-American Commission on Human Rights (IACHR) uitgezet.

Daniel Ortega werd voor de vierde achtereenvolgende termijn herkozen in een opiniepeiling waarin al zijn potentiële tegenstanders die meededen ofwel werden gearresteerd of verbannen.

De internationale gemeenschap heeft het afglijden van het regime nooit veroordeeld. De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben de afgelopen vier jaar tal van sancties opgelegd aan Nicaragua en figuren uit het regime, met name op grond van mensenrechtenschendingen.