Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oproep op Silverstone, start marathon, leider Quarteraro onder druk… Wat je moet weten voor de Britse Grand Prix

Na een onderbreking van zes weken is de MotoGP weer in de race voor de Britse Grand Prix, die op zondag 7 augustus plaatsvindt. Er zijn al elf races verreden, een mijlpaal halverwege vorig seizoen.

Negen ronden na het einde van het seizoen leidt Fabio Quartararo (Yamaha) nog steeds het algemeen klassement met 172 punten, of 21 eenheden, voor Alex Espargaro (Aprilia). Johann Zarco (Ducati) vervolledigt het podium 58 lengtes achter zijn landgenoot. Er wordt dus niets gedaan in dit kampioenschap, omdat de coureur, als hij elk van de negen evenementen tot het einde van het langste seizoen in de disciplinegeschiedenis (20 ronden) wint, in totaal 225 punten scoort.

Na zo’n lange onderbreking door het afgelasten van de Finse Grand Prix, moeten coureurs snel tempo maken met negen races op het programma in slechts drie maanden. na, na Silverstone is Oostenrijk op 21 augustus, San Marino, Aragón en Japan in september, dan Thailand, Australië en Maleisië in oktober, en uiteindelijk, eindelijk, in Valencia op 6 november.

Quarteraro onder druk

De winnaar van drie races sinds de start van het seizoen (Portugal, Catalonië en Duitsland), wereldkampioen Fabio Quartararo staat bovenaan. Aan zijn successen voegde hij drie tweede plaatsen toe (Indonesië, Spanje en Italië). Op het podium in zes van de elf races (en van de top 5 races slechts drie), had Niçois 34 punten voorsprong op zijn eerste achtervolger voor de Nederlandse Grand Prix, die hij in 2021 won. Daarna proefde hij “El Diablo” asfaltHij viel twee keer voordat hij voor het eerst dit seizoen met pensioen ging. Rust voor de zomervakantie.

READ  Typisch team in de groepsfase

Fransman Fabio Quartararo Fabio (Monster Energy Yamaha) na zijn tweede val tijdens de Nederlandse Grand Prix in Assen, 26 juni 2022 (GIGI SOLDANO / AFP)

Daardoor vond hij de Spanjaard in zijn kielzog Alex Espargaro (151 punten), met grote standvastigheid sinds maart. winnaar Argentinië, vier keer derde in een rij (Portugal, Spanje, Frankrijk en Italië), de vierde drie keer (Qatar, Duitsland en Nederland), de Iberiër heeft dit seizoen nooit opgegeven, heeft altijd punten gescoord en stond slechts twee keer buiten de top vijf (9 in Indonesië, 11e in Amerika).

Vorig jaar won Fabio Quartaro Silverstone en Espargaro eindigde als derde. Ook in 2021 zorgde de rest van het seizoen ervoor dat de Fransman niet één overwinning, maar twee tweede plaatsen wist te behalen, terwijl de Spanjaard niet het laagste podium had gehaald en zich twee keer overgaf. Echter, afgezien van de Grand Prix van Aragon, San Marino en Valencia (Oostenrijk werd voor Silverstone geplaatst), stonden de andere vier races aan het einde van het seizoen niet op het programma.

Zarco zoekt podium en overwinning

De andere Fransen John Zarco staat derde in het kampioenschap, 37 punten achter de Spanjaard. Na als tweede te zijn geëindigd achter Quartararo in Portugal (waar hij als eerste begon) en in Duitsland, nam de “Professor” het over Derde plaats in Indonesië en Catalonië. Zijn pensioen twee keer (in Argentinië en Spanje) strafte hem af in de titelrace, terwijl hij in Nederland tijdens de laatste race 13e bleef, zijn slechtste klassering.

Op 32-jarige leeftijd jaagt Zarco nog steeds op zijn eerste MotoGP-overwinning. De Italiaan Francesco Bagna (106 punten) en zijn drie overwinningen dit seizoen (Spanje, Italië en Nederland) smachten naar het podium. Vooral sinds 2021 leidde hij zijn Ducati-team naar de overwinning in vier van de laatste zeven evenementen van het seizoen en eindigde hij aan het stuur van Fabio Quartararo in het kampioenschap.