Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Anis Maurechon, van C’Chartres Cyclisme, blikt terug op haar eerste Tour de France Tour

Anis Maurechon, van C’Chartres Cyclisme, blikt terug op haar eerste Tour de France Tour

In Rennes tot en met donderdag 4 augustus blikt de 22-jarige C’Chartres-licentie voor amateurwielrennen C’Chartres terug op haar eerste Tour de France, die van 24-31 juli werd verreden.

Wat herinner je je van deze eerste ronde van de Tour de France?
Veel pluspunten. Als je bekend bent met de ‘klassieke’ vrouwenraces, zul je zeker de impact van een evenement als de Tour pakken. Publiek enthousiasme en media-aandacht: dat is een andere dimensie. En daarvoor kunnen we Marion Ross (Tour Director) bedanken.

Welke hoogtepunten ga je onthouden?
Het zijn er veel, maar de grote start op de Champs Elysees was best gaaf. Ik had een mechanisch probleem, maar dat weerhield me er niet van om van het moment te genieten. Dan was er de vierde etappe, Troyes – Bar-sur-Aube, en zijn witte tracks, “my” (die ook gespecialiseerd is in veldrijden, noot van de redacteur). Helaas kon ik daar niet zo veel schitteren als ik had gewild.

Morichon herovert het professionele peloton

Ontbrak de fysieke conditie?
Vooral versheid. Ik had een goede start van het seizoen waardoor ik tot de potentiële kandidaten voor de Tour* behoorde. Maar ik wist pas een week daarvoor dat ik zou starten, toen ik de Baloise Ladies Tour (in België en Nederland) zou verlaten. Ik keerde op 20 juli terug voordat ik vier dagen later naar Parijs vertrok.

“Ik had geen benen”

Uiteindelijk kun je het niet afmaken…
De manier waarop het eindigde was frustrerend. Aan het einde van de voorlaatste etappe (7: Celestat – Le Markstein), waar ik geen benen had na mijn val van donderdag, werd ik samen met mijn teamgenoot Yulia Biryukova tien seconden gediskwalificeerd. Moeilijk na alles gegeven te hebben om tot het einde te komen…

READ  Nederland geeft honderden cultuurgoederen terug aan Indonesië en Sri Lanka

Zal het begin 2023 zijn?
Ik hou heel veel van. Ik heb een contract tot eind 2023, maar het idee is om dit jaar beter te presteren, met gerichte voorbereidingen.

* 34 in Luik-Bastenaken-Luik, 35 in Fleisch-Wallon, 36 in Parijs-Roubaix.

David Berthelem