Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op reis naar het buitenland: hier vind je alles wat je moet weten over de gezondheidskaart!

Vanaf maandag heb je een gezondheidsvergunning nodig om te genieten van een restaurant in Frankrijk.

Frankrijk, Italië, Nederland … De lijst met landen die een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-test nodig hebben, groeit. Of het nu CovidCheck, Coronapas, Sanitary Pass, Green Pass (Italië) of Safe Pass wordt genoemd, de kostbare sesam wordt in bijna alle situaties verplicht.

Zo moeten in Frankrijk vanaf maandag volwassenen een gezondheidsvergunning hebben om naar cafés, restaurants, winkelcentra, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, medische en sociale instellingen te kunnen gaan, maar ook om met het vliegtuig, de trein of de bus te reizen. Dagelijks openbaar vervoer zoals bussen of metro’s worden niet beïnvloed door de pas.

Deze nieuwe beperkingen vormen een aanvulling op de beperkingen die al van kracht zijn sinds 21 juli, namelijk de verplichting om een ​​vergunning te verkrijgen om deel te nemen aan elke recreatieve of culturele activiteit die meer dan 50 mensen samenbrengt (theaters, themaparken, concertzalen, festivals, sporthallen, bioscopen …).

Om rekening te houden met de bijzondere status van bepaalde categorieën mensen, is de verplichting om een ​​gezondheidsvergunning te verkrijgen uitgesteld tot 30 augustus voor de leeftijdsgroep van 12 tot 17 jaar.

READ  Packer komt uit Paris Saint-Germain!