Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koeman maakt zich geen zorgen na vertrek Messi zet andere spelers onder druk

Volgens Sport zal Ronald Koeman niet boos zijn dat het contract van Lionel Messi bij Barcelona niet is verlengd. De Nederlandse coach verwacht dat zijn kleedkamer zich zal verenigen, als de schok voorbij is, om zijn vertrek goed te maken.

Het lijdt geen twijfel dat Ronald Koeman het vertrek van Lionel Messi betreurt. Volgens de Daily sport-Natuurlijk had de Nederlandse coach van Barcelona liever de grootste speler uit de clubhistorie behouden. Maar nu dit geweldige nieuws is opgenomen, gelooft de coach dat de rest van het personeel deze kans kan aangrijpen om de krachten te bundelen en goede resultaten te behalen.

Voor de voormalige Nederlandse coach kan deze situatie spelers verantwoordelijk maken. Dit is vooral het geval voor spitsen, zoals Antoine Griezmann en Memphis Depay, die een speelniveau moeten bereiken dat voldoende is om de tientallen doelpunten die eerder door “Bulga” werden behaald, te vergeten.

Een week om te vergeten

Maar altijd volgens sport-Ronald Koeman staat eerst voor een groot probleem dat moet worden opgelost: de emotie die deze aardbeving heeft losgemaakt. Hij zal zijn kwaliteiten als leider van mannen moeten gebruiken om te voorkomen dat de geesten zich verspreiden en dit beïnvloedt de kwaliteit van het spel. Hij zal er echter van overtuigd zijn dat deze morele klap maar een paar dagen zal duren, voordat de groep niet langer standhoudt. Het eindigt met een positievere blik naar de toekomst.

Het is beter om niet lang uit te stellen: Barcelona hervat binnenkort de competitie. Op 15 augustus staat de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma, tegen Real Sociedad, aan het begin van het toernooi. De bijeenkomst wordt gehouden in Camp Nou.

READ  In drie jaar van de Spelen van Parijs, angst voor de buik