Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onrust in Nederland na winst WK in Marokko

Onrust in Nederland na winst WK in Marokko

De politie greep dinsdagavond in meerdere Nederlandse steden in na de historische kwalificatie van Marokko voor de kwartfinales van het WK-2022, dat op straat werd gevierd door vele aanhangers van de Marokkaanse gemeenschap.

• Lees verder: In het filmpje | Chaos in de straten van Brussel na de wedstrijd Marokko-België

De politie zei dat ze twee locaties in Amsterdam en Rotterdam hebben geëvacueerd na hevig vuurwerk.

In Den Haag zei de politie drie mensen te hebben gearresteerd nadat ze aanhangers hadden gevraagd een straat te vegen in een volksbuurt.

“Je ziet jongeren delicten plegen. Sommigen dansen in auto’s en schieten met zwaar vuurwerk’, aldus de Amsterdamse politie op Twitter, soms gericht op hulpdiensten, trams en bussen.

“We verzoeken de onruststokers om naar huis te gaan en de vakantie vreedzaam thuis te vieren”, voegde hij eraan toe.

AFP

In Rotterdam verspreidde de oproerpolitie een groep “onruststokers” die zich op een plein had verzameld.

“Er zijn veel mensen in het centrum van Rotterdam na de overwinning van Marokko. Het verkeer staat op veel plaatsen stil”, zegt de Rotterdamse politie op Twitter en roept mensen op de binnenstad te mijden.

READ  Koningin Maxima der Nederlanden, haar nieuwe luxe "Initial" armband

Marokko verslaat Spanje na strafschoppen op dinsdag (0-0 ace) om een ​​historische kwartfinale op het WK 2022 op te zetten en de verschrikkelijke teleurstelling van 1986 weg te vagen in dezelfde fase van het toernooi.