Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een vreedzaam protest tegen het verbod in Amsterdam

Gepost door:

Op zondag 16 januari vond in Nederland een nieuwe demonstratie plaats van de anti-Covid-19 actiebeweging. Duizenden mensen marcheerden door de stad Amsterdam. Ondanks de recente versoepeling van bestaande maatregelen vertrekken de demonstranten niet.

Met onze correspondent in Amsterdam, Antoine Mouto

Op het grasveld van het Museumplein, het museumplein van Amsterdam, zendt een demonstrant tussen duizenden mensen via luidsprekers een deel van een oud interview met de burgemeester van Amsterdam in een lus uit. , Femke Halsema: ” Vergaderingen moeten worden aangekondigd, ja. Maar ook als je dat niet doet. Je hebt het recht om te protesteren. Mensen hebben het recht om te protesteren “.

Velen hier bekritiseren de Amsterdamse burgemeester omdat hij de laatste tijd inconsequent is. Twee weken geleden, in hetzelfde museum, de politie Ze braken de ongeoorloofde demonstratie uit elkaar Anti-Covid-19 maatregelen.

Vooral beelden van een man die wordt geslagen door een agent en gebeten door een politiehond wekte de woede van de speciale rapporteur van de Verenigde Naties. Maar de woede van bewegingsfiguren als Willem Engel:” In het verleden werden er regelmatig fouten gemaakt door de politie, omdat ze willekeurige bevelen uitvoerden, waardoor de situatie escaleerde. “.

Ondanks vreedzame maatregelen nog steeds boos

In dit kader riep zelfs het recente besluit van de Nederlandse regering op tot heropening niet essentieel Niet echt de geesten sussen. Niet die van Nicolette, 56, echter: ” We verhuisden van een kleine kooi naar een grote kooi, maar we werden nog steeds niet vrijgelaten “.

Ondanks alles verliep dit laatste protest tegen de verhuizing zonder ernstige incidenten.

READ  De Nederlandse Matsa-fabriek presenteert Pesachvuurwerk aan 35.000 schoolkinderen