Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderzeeërs in Nederland.  Marinegroep Groen Licht van Nederlandse parlementariërs!

Onderzeeërs in Nederland. Marinegroep Groen Licht van Nederlandse parlementariërs!

Bekijk mijn berichten

Verdriet verzachten! In de gelederen van de marine moeten we wat rustiger ademhalen. De Tweede Kamer heeft op dinsdag 11 juni 2024 het besluit van de Nederlandse regering bevestigd om de bouw toe te vertrouwen. Vier onderzeeërs van de Barracuda-klasse Voor de Franse zakenman.

De deal, die op 15 maart 2024 met veel tamtam werd aangekondigd, wacht in feite op bevestiging en goedkeuring van Bataafse vertegenwoordigers.

In de tussentijd, Er ontstond veel kritiek Om de deal, die op ruim 5 miljard euro wordt geschat, te laten ontsporen.

Vooral van de andere twee laatste scheepswerven, het Zweedse Saab en het Nederlandse Daemon en het Duitse Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS).

Drie jaar na de schok met Australië

Dit laatste lijkt het laatste obstakel te zijn voor een definitieve ondertekening van deze overeenkomst Juridische stappen Eind juni vindt het achter gesloten deuren plaats in Den Haag.

Video’s: Momenteel op Actu

Tot die tijd, totdat de rechter uitspraak doet, kan het contract met de Nederlandse Marine Groep niet effectief worden ondertekend. Echter, Een groot obstakel Met dit groene licht van de Tweede Kamer lijkt het categorisch van de baan te zijn.

Bijna drie jaar na de verrassende terugkeer van Australië bereidt de Franse scheepswerf zich voor op de export van de Barracuda-onderzeeërs.

Er zullen conventioneel aangedreven (dat wil zeggen niet-nucleaire) gebouwen worden gebouwd in samenwerking met Nederlandse bedrijven Geassembleerd op de locatie van Cherbourg (Manse).

READ  Een groene openluchtkathedraal gemaakt van 178 populieren

Volg al het nieuws uit je favoriete steden en media door je te abonneren op Mon Actu.