Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Keuzes: Xavi Simmons opent eindelijk zijn doelpuntenteller met Nederland

Keuzes: Xavi Simmons opent eindelijk zijn doelpuntenteller met Nederland

Xavi Simons opende maandagavond de score in de ruime 4-0-zege van Nederland tegen IJsland. Hij scoorde zijn eerste doelpunt voor Nederland.

Xavi Simons staat nog tot juni 2027 onder contract bij PSG en weet nog steeds niet waar hij volgend seizoen zal spelen. Hij heeft besloten zich te concentreren op het EK van 2024 voordat hij een besluit neemt over zijn toekomst. De 21-jarige aanvallende middenvelder was al twee seizoenen briljant op clubniveau en had tot dan toe moeite om voet aan de grond te krijgen in de nationale ploeg. Ronald Koeman liet hem afgelopen maart niet na om hem publiekelijk te bekritiseren door te verklaren dat Xavi Simons vaak de bal verloor. De omstandigheden zijn gevaarlijke gebieden en er is niet genoeg collectief spel.

De 14e keuze is perfect voor Xavi Simmons

Ronald Koeman is echter enorm dankbaar dat hij dit seizoen op huurbasis naar Leipzig is vertrokken en dat hij hem maandagavond op rechts tegen IJsland mocht starten. Hoewel hij tot dat moment in de test niet had gescoord, opende Xavi Simons als een oppervlaktevos de score voor Oranje na de kopbal van Denzel Dumfries. De door Masiya getrainde speler vierde zijn eerste doelpunt in 14 interlands door een pose aan te nemen uit de populaire manga Naruto.

“Iedereen is blij. Nu beginnen we, we kunnen niet wachten, we gaan. Het is speciaal om te scoren voor mijn land, ik ben er trots op om hier te komen en mijn droom waar te maken. We gaan met een geweldig gevoel de wedstrijd van zondag in.” “Xavi Simons nam de microfoon van de NOS in vertrouwen.

READ  Macron reist maandag af naar Nederland voor een ontmoeting met premier Rutte

De toekomstige tegenstanders van The Blues op het EK, Nederland, openen komende zondag hun campagne tegen het Polen van Robert Lewandowski. De 4-0 overwinningen van Batavian tegen Canada en IJsland tijdens hun warming-up zorgden ervoor dat Frenkie de Jong, die nog niet hersteld is van een rechterenkelblessure, zich gisteren terugtrok. Atalanta Bergamo-middenvelder Dean Koopmeiners raakte maandag tijdens de warming-up geblesseerd, maar zijn deelname aan het EK staat nog steeds niet ter discussie.