Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

OM en Lens zoeken herstel na Europa

OM en Lens zoeken herstel na Europa

Na een Europese week van tegenstrijdig lot moeten Marseille en Lens zondag (20.45 uur) op de twaalfde speeldag (20.45 uur) terugkeren in Stade Boulaert om terug te keren in de kopgroep.

De curven zijn omgekeerd. Na een maand lang een volledige achteruitgang in de competitie vindt Olympique de Marseille troost in de Europa League, getuige de overwinning donderdag in Athene op AIK (2-0), dat de eerste plaats in Groep B consolideerde. Racing Lens, dat na twee hoopvolle wedstrijden in de Franse eerste divisie de tweede groep van de Champions League bezette, voordat het geleidelijk naar de derde plaats zakte, heeft de nederlaag woensdag tegen PSV Eindhoven (1-0) de kansen negatief beïnvloed Om zich te kwalificeren voor de ronde van 16. Maar op een derde van het seizoen 2023-2024 ervaren de twee clubs een soortgelijke realiteit: met slechts dertien punten zijn Marseille (negende) en Lincois (tiende) nog ver verwijderd van de top, precies tien punten van het podium.

In de Franse competitie gaan we eraan werken om snel punten te verzamelen, dat heeft Marseille-verdediger Chancel Mbemba beloofd. Wij zullen beter worden. Er zijn altijd moeilijke tijden. We zullen blijven werken om het verspillen van punten te stoppen.» Zijn coach Gennaro Gattuso, die slechts één wedstrijd in het toernooi heeft gewonnen sinds zijn komst als invaller voor Marseille – tegen Le Havre (3-0) – nr.Zie

Gezien onze positie is het inderdaad een belangrijk spel om te proberen het eerste deel van de tafel te consolideren.

Frank Hayes

Maar het verschil in punten is heel reëel. Ook al moet Marseille de uitgestelde wedstrijd tegen Lyon, uitgesteld naar 6 december, nog steeds goedmaken voor de slechte seizoensstart, net als Lens. “Alle wedstrijden worden geteld“, herinnert Lincois-coach Frank Hayes zich. Gezien onze positie is het inderdaad een belangrijke wedstrijd om te proberen de top van de tafel te consolideren en dichter bij de top acht te komen. Wat de rest betreft, we zullen zien.» Sang en Orr moeten vooral hun positieve dynamiek hervinden na de tegenslag in Nederland die een einde maakte aan hun ongeslagen streak van negen wedstrijden.

PSV Eindhoven domineert vrijwel elke sector van het voetbal en de spelers van de Artesian club zetten hun professionele training voort in de prestigieuze Europese clubcompetitie. Ze mogen echter niet de vooruitgang vergeten die ze hebben geboekt in de aanval op Nantes (4-0) en de defensieve soliditeit die ze hebben getoond door de nul te houden in hun laatste drie wedstrijden in de Ligue 1. Clubcaptain Brice Samba maakt zich zorgen over…Verlangen om te winnen en vastberadenheid» Van OM sinds Gennaro Gattuso op de bank kwam. “Het is een team dat moeilijker te manoeuvreren is, (…) agressiever, dat wat meer druk uitoefent. Wat mij nog meer opviel was het verlangen, de grinta.»

In ieder geval zou de pauze van twee weken na deze wedstrijd ten goede moeten komen aan de Artois-spelers, van wie de meesten dit seizoen de slopende weken ontdekken die de Europese clubkalender hen oplegt. Een overwinning op Marseille zal hen in staat stellen een einde te maken aan hun plezier.

READ  WK Rugby 2023 - “We willen uiteraard op zoek naar de schuldigen...”, Beto Muvaka spreekt zich uit na nederlaag in de kwartfinale