Nu Mbappé en Donnarumma schitteren, staat Paris Saint-Germain bovenaan Reims en bovenaan het kampioenschap

Kylian Mbappé scoorde zaterdag in Reims een hattrick, zijn zesde in de Ligue 1 met Paris Saint-Germain. François Nassimbeni/AFP

De Parijzenaars, nieuwe koplopers van de eerste divisie, wonnen deze zaterdag, tijdens de twaalfde speeldag, in Reims (0-3) met een hattrick van Kylian Mbappe en meerdere wapenfeiten van Gigio Donnarumma.

Eén, twee en drie nullen. Paris Saint-Germain versloeg Reims zaterdag met 3-0 tijdens de twaalfde speelronde van de Franse competitie. Dit is een resultaat dat niet het volledige verhaal van deze wedstrijd vertelt, aangezien dit dappere team uit Reims de nieuwe leider in het kampioenschap op zijn kop zette. Als Paris wint, zal dat grotendeels te danken zijn aan de heldendaden van zijn doelman, Gianluigi Donnarumma, en de hattrick van Kylian Mbappé (3e, 59e, 82e), waarbij laatstgenoemde klinisch realisme vertoont… zelfs als hij Luis Enrique en meer verwachtte. van hem.

In het voetbal maken een geweldige doelman en een geweldige doelpuntenmaker vaak het verschil. Dat bewees Paris Saint-Germain in het Stade Auguste Delaune. Deze confrontatie tussen de vierde en tweede plaats in de Franse competitie aan het begin van de wedstrijd vervulde al zijn beloften vanaf het begin, toen Kylian Mbappe, meer dan ooit de beste scorer van de elite, opende met de hulp van Ousmane Dembélé en scoorde met een prachtig schot vanuit de binnenkant van de voet (0-1, seconde). Een doelpunt dat doet denken aan het doelpunt dat hij scoorde in de WK-finale in Qatar. Genoeg om het enthousiasme van Reams te beteugelen? Nee, juist het tegenovergestelde. Door druk op alle terreinen en een zeer hoge massa onderdrukte het Stade de Reims PSG, onder de onvermoeibare leiding van Junya Ito. De Japanner dacht dat hij de gelijkmaker zou maken, maar zijn passer, Mohamed Darami, stond in het begin buitenspel (achtste). De mannen van Will Still bleven aandringen terwijl Paris snel naar voren trok om Mbappé te vinden, die nauwlettend in de gaten werd gehouden door Emmanuel Agbadu.

Zie ook – Mbappé’s brace tijdens de wedstrijd Brest-Paris Saint-Germain op 29 oktober (2-3)

Donnarumma Wall, Mbappé-kliniek

Rood Wit maximaliseerde de runs en voorzetten, maar kreeg te maken met een alerte Marquinhos en Gianluigi Donnarumma met hele grote avonden op zijn linie. De Italiaanse doelman maakte voor rust drie reddingen, waaronder één van dichtbij tegen Amir Richardson, om de Parijse ploeg te redden (22, 40, 44). Wat betreft zijn enige fout in de eerste helft, een gevaarlijke aangooi richting Fabian Ruiz, die Azur Matuyisiwa niet in doel schoot (30). Reims kan zichzelf de schuld geven omdat zijn druk en spelplan de Franse kampioen hinderden, die wegreed zonder te breken (0-1 MT).

Luis Enrique, die gevaar voelde, bracht zijn elftal in de eerste helft weer in evenwicht. Vitinha verving de gereserveerde Gonzalo Ramos om aanvallen van de lokale bevolking in te dammen. In feite was het Kang In Lee die naar de denkbeeldige 9e positie schoof, alleen maar om balbezit te verwerven. De laatste barricade Donnarumma blokkeerde opnieuw een kopbal van Agbado (56e minuut) voordat Mbappe de breakgoal scoorde, bediend door Carlos Soler (0-2, 59e minuut), en laatstgenoemde speelt een rol… in de rechtsbackpositie , in plaats van Achraf Hakimi met een stop. De rechtsback is uiteraard een rechtsback en speelt vaak in het midden. PSG ademde beter, maar was nog steeds overgeleverd aan het tempo van Reims. De doelman van zijn team zette zijn festival voort en beledigde Marshall Munetsi tweemaal (71, 77). Het vorige Milaan was onbegaanbaar maar PSG had in deze tweede termijn toch meer controle. Mbappé maakte in de laatste tien minuten een einde aan de spanning door een hattrick te scoren (0-3, minuut 82), zijn eerste dit seizoen, na een opslag van de inkomende Bradley Barkola. De aanvoerder van Blues was nooit tevreden en had de score kunnen verhogen, maar Joseph Okumu (84) en vervolgens de lat (86) blokkeerden de score (0-3 eindstand).

Twee ongeïdentificeerde vliegende objecten

Ademloos vermeed Rhimes een serieuzere correctie die moeilijk zou zijn geweest gezien de 90 minuten durende gezichtsuitdrukking. Champenois, de auteurs van de collectief succesvolle wedstrijd, kwamen eenvoudigweg twee UFO’s tegen, aan weerszijden van het veld. Paris keerde haar de rug toe voordat ze haar tegenstander kon walgen. Een overwinning waarmee de hoofdstadclub de internationale vakantie hartelijk kan doorbrengen, aan de top van de Franse competitie. Na met ruime voorsprong te zijn verslagen, blijft Reims op de vierde plaats, achter Nice (tweede) en Monaco (vierde), maar zou kunnen dalen naar de vijfde plaats als Lille zondag Toulouse verslaat.

READ  Hij overtuigde Real Madrid om Paris Saint-Germain neer te halen en vernietigde Manchester United door clublegendes