Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Noorwegen: Haaland schenkt selectiebonussen aan amateurclubs

Erling Haaland, die tijdens zijn interlandperiode met Noorwegen vijf doelpunten maakte in drie wedstrijden, heeft besloten al zijn beloningen te schenken aan selecties van amateurclubs.

Het houdt niet meer op. De Noorse spits Borussia Dortmund is weer terug, dit keer in het shirt van de nationale ploeg. De topscorer tegen Nederland (1-1) en Letland (0-2), sloot dinsdag de wapenstilstand van deze week af met een hattrick tegen Gibraltar (5-1). Wat moet blijven paniek tellers.

Maar als de tellers in paniek raken, zal Erling Haaland de amateurwereld waar hij debuteerde niet vergeten. Zo schonk de 21-jarige spits, wiens naam aan het einde van de transferperiode de ronde deed, vooral naast Paris Saint-Germain in het geval van het vertrek van Kylian Mbappé, al zijn bonussen aan drie Noorse clubs: Bryne FK (zijn coaching club), Rosseland BK en Grorud. Een mooi gebaar dat door de pers werd geprezen.

Haaland, auteur van 12 goals in 15 goals voor Noorwegen, zei dat deze verhouding hem niet bevredigt en dat hij meer goals zou moeten hebben dan selecties. Op het komende internationale toernooi krijgt hij binnen een maand de kans om zijn oogst voort te zetten.