Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Noorwegen en Nederland zijn in een gelijkspel

De schok in Groep G kwam woensdagavond in het kader van de kwalificatie voor het WK 2022. Het was Louis van Gaal’s eerste op de Nederlandse bank sinds zijn terugkeer, die begin augustus officieel werd. Het is dus duidelijk dat de ontmoeting tegen Noorwegen te verwachten was. Onder leiding van Martin Odegaard en Erling Braut Haaland was het Noorwegen dat in de 20e minuut de score opende met hun jonge topscorer, maar Nederland reageerde via Davy Claassen snel met de gelijkmaker (36e minuut). Daarnaast maakte Virgil van Dijk voor het eerst in een jaar de selectie.

Turkije voert de groep aan

Met de score in de eerste helft konden de twee teams in het tweede kwart niet onderling beslissen, hoewel Nederland over het algemeen gedurfd was met 17 schoten in de hele wedstrijd – tegen de zeven van Noorwegen. Ondanks een aandeel van 66% heeft Nederland echter niet laten zien dat het een verschil kan maken. In het algemeen klassement van deze groep G, met zeven eenheden, staan ​​Noorwegen, Montenegro en Nederland één lengte achter Turkije, eerste. Een Turkse ploeg stond ondanks de prestaties van twee bekende spelers in de Franse competitie op een gelijkspel tegen Montenegro (2-2) toe: Cengiz Onder (OM) en Yusuf Yazici (Lille).

READ  Angers: de hete reactie van Claude Boyle op zijn toekomst