Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuw wereldkampioen Francesco Bagnaia’s seizoen in zes sleutelmomenten

De Italiaan werd voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen in de MotoGP. Hij volgde de Fransman Fabio Quartaro op.

Bekijk de hoogtepunten van het Italiaanse seizoen Francisco Bagnaia (Ducati), die voor het eerst in zijn carrière MotoGP-wereldkampioen werd, zondag in Valencia (Spanje):

Qatar: een mislukte comeback

Het seizoen van de vice-wereldkampioen in de Queen-klasse kon niet slechter beginnen: tijdens de inaugurele Grand Prix in Qatar stopte Bagnaia, slechts 9 op de grid, vanwege een val.

Tijdens de tweede Grand Prix van het seizoen, in Indonesië, opende hij zeker zijn meter maar verdiende een klein punt dankzij een zeer bescheiden 15e plaats. Vervolgens eindigde hij als vijfde (Argentinië), vijfde (VS) en vervolgens achtste (Portugal) in de volgende drie races. Het verbetert maar zonder de glans.

Spanje: de eerste overwinning

Aangekomen op het circuit in Spanje voor de zesde ronde van het seizoen, eindigde Bagnaya als 10e algemeen, ver achter de wereldkampioen, de Fransman Fabio Quartararo (Yamaha) en de Spanjaard Alex Rins (Suzuki), de leiders met gelijke punten. .

Hij was erg competitief aan het einde van vorig seizoen en lijkt te worstelen met zijn machine. Maar op het circuit van Jerez zet “Pecco” het record recht: de Ducati-rijder heeft sinds zaterdag de controle en staat voor het eerst dit seizoen op pole position. In de race bevestigde hij het eindelijk. voorsprong op zijn Franse rivaal.

Duitsland: Terugkeer ‘bijna onmogelijk’

Met zijn eerste overwinning van het seizoen op zak, lijkt Bagnaia wat ritme te hebben gevonden in de kwalificatie, maar een ritme dat hij in de race moeilijk vasthoudt.

READ  🚨 Spanje - Portugal: officiële lettertypen!

Na de Spaanse Grand Prix pakte hij nog een overwinning… voor drie pensioneringen.

Op het tapijt na de Duitse Grand Prix in juni – hij zal het einde van de race voor de vierde keer dit seizoen niet zien – Bagnaia, 91 punten achter Quartararo aan het roer van het kampioenschap, gaf zelfs toe dat het “bijna onmogelijk” was geworden om voor de titel te vechten.

Nederland: het begin van de reis

Bij de “kathedraal” van motorsnelheid in Essen, Nederland, begint de Italiaan aan zijn indrukwekkende comeback.

De winnaar van de eerste plaats zal daar zijn eerste van vier opeenvolgende overwinningen boeken, waaronder de Britse Grand Prix, die, zegt hij, het beslissende moment van zijn seizoen vormt: “Ik had niet het potentieel om te winnen, maar we hebben de juiste keuze gemaakt van banden en begon van anderen te leren wat ze moesten doen. Beter in de race.”

Op dieptepunten een paar weken geleden “hebben we het vertrouwen niet verloren”, bevestigde de nieuwe wereldkampioen in september aan AFP en erkende dat hij “wat geluk heeft gehad zoals in Aragon of in Nederland”, zoals Quartararo zich terugtrok.

Met name zijn opeenvolgende overwinningen zullen hem in staat stellen zijn naam in de geschiedenis te maken door de grootste “remontada” in klasse één te behalen sinds het huidige puntensysteem in 1993 werd geïntroduceerd.

Australië: een nieuwe leider in het toernooi

Drie races van de finish bereikte Bagnaia het circuit van Phillip Island op slechts twee punten van leider Quartararo, ondanks het feit dat hij een paar weken geleden in Japan met pensioen ging.

READ  MotoGP: Maverick Vinales verlaat Yamaha vrijwillig

Als derde in het evenement profiteerde Torreñez van de ondergang van zijn tegenstander, gecombineerd met een slimme beheersing van de race, om het kampioenschap te behalen.

Van een achterstand van 91 punten na Duitsland ging hij in acht races naar 14 – en vervolgens 23 aan het einde van de Maleisische Grand Prix de volgende week, waarmee hij zijn eerste matchpunt voor de titel mee naar huis nam.

Valencia: de kroning

In Valencia, de laatste ronde van het seizoen, had Pico slechts een 14e plaats nodig achter de 2021-wereldkampioen Fabio Quartararo, zijn laatste uitdager die nog steeds in het titelgevecht zit, dat hij vrijwel zeker moest dragen.

De Italiaan wist zijn race op de negende plaats te behalen, terwijl de Fransman als vierde eindigde.

Bagnaia werd de eerste Italiaanse MotoGP-kampioen sinds Valentino Rossi in 2009.