Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Arsenal klopt Chelsea en herovert eerste plek in de Premier League

Arsenal klopt Chelsea en herovert eerste plek in de Premier League

Tussen Arsenal en Manchester City blijft Manu Manu de Premier League aanvoeren. Terwijl de Sky Blues tijdelijk de leiding namen in het toernooi na hun moeilijke succes tegen Fulham, werd Arsenal zondagmiddag opnieuw de leiders en boekte een felbegeerde overwinning op Chelsea (0-1), onder een stortvloed.

Dit succes lijkt verdiend, want de Blues verschenen in het algemeen in non-fictie, vooral op offensief niveau, zoals Pierre-Emerick Aubameyang en Kai Havertz, die beiden in de 64e minuut werden gewisseld: de eerste was transparant en de tweede maakte slecht gebruik van de goede ballonnen die hiervan profiteerden (IX, 22, 34 ).

Gabriël Jezus is nog steeds onhandig

Ondertussen domineerde Arsenal, als voortzetting van hun uitstekende seizoensstart, het debat (56% balbezit, 14 schoten voor 5), maar zonder echt gevaarlijk te zijn voor de rust. Deze langzame aanval werd aanvankelijk gesymboliseerd door de paradoxale Gabriël Jezus, die, zoals het al enkele weken was, worstelde als een knappe duivel, terwijl hij onhandig bleek bij het laatste gebaar (het niet-gevleide hoofd niet ingelijst op de negenentwintigste dag).

Chelsea houdt twee gelijke spelen en twee nederlagen over

Dit resultaat stelt Arsenal dus in staat om de leiding in het Engelse kampioenschap te heroveren, terwijl het team van Graham Potter, dat sinds april vorig jaar ongeslagen is in de Engelse Premier League, zijn slechte koers bevestigt. The Blues pakten twee punten in vier wedstrijden en bleven op de zevende plaats.