Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Caroline Garcia bevestigt zeer goed seizoen door zich te plaatsen voor halve finale WTA

Caroline Garcia bevestigt zeer goed seizoen door zich te plaatsen voor halve finale WTA

Aan het einde van de poging versloeg Caroline Garcia 4-6, 6-1, 7-6 (7/5) van de Russische Daria Kasatkina, op zaterdag 5 november, in Fort Worth, in het zuiden van de Verenigde Staten, voor de WTA-show. Zondag staat de halve finale van de Masters op het programma tegen de Griekse Maria Skari. Ze zal het opnemen tegen een beter gerangschikte tegenstander (5e in de wereld), die er deze week geweldig uitzag, maar ze is twee keer verslagen in zoveel wedstrijden.

Dus hier is ze meer dan twee overwinningen verwijderd van de tweede Franse vrouw die haar naam toevoegt aan de winnaars van het evenement, na Amelie Mauresmo, die in 2005 op kosten van Marie Pierce werd gekroond tijdens een 100% driekleurige finale voor een andere keer. .

Ondertussen kon ze genieten van haar succes, dat ze zowel dankzij haar doorzettingsvermogen als haar aanvallende spel behaalde. “Het was een gekke wedstrijd. Ik moest mijn best doen om het te winnen en positief blijven tot het einde. Daria is een vechter, ik ben blij dat ik vanavond net als zij was.”Ze zei heet op het veld, na 2.30 een felle strijd tegen de achtste wereld.

“Ik heb geprobeerd hard te spelen, ook al is ze waarschijnlijk de beste verdedigende speelster ter wereld. We hebben zeer tegengestelde wedstrijden, wat leidde tot een aantal geweldige bijeenkomsten.”voegde ze eraan toe.

aanhoudende agressie

Enkele ogenblikken voor de beroemde hit Lieve Caroline Door Neil Diamond was Garcia zojuist in elkaar gezakt van vreugde, maar vooral van opluchting, toen hij deze door Kasatkina gevangen bal in het net zag sterven. Dus het resultaat is gelukkig, maar dat was het niet. Dan zou ze die zes gemiste punten bij 4-4 in de derde set, dertien minuten na die negende game, bitter betreuren.

READ  "Martial vertelde me dat dit het juiste moment was om te vertrekken", geeft Rangnick toe.
Lees ook: US Open: voor Justin Henin: “Caroline Garcia is waar ze nu is”

Voorheen konden de Fransen terugkeren naar de wedstrijd, waarbij ze de tweede set op autoritaire wijze slikken, nadat ze de eerste set hadden verloren waarin ze met 4-2 opschoven. Op zich een prima prestatie, want als Kasatkina de eerste ronde wint, wint ze altijd achterin. Zo won de Russische de achtentwintig wedstrijden waarin ze de beste start van het jaar maakte. Maar niet de negenentwintigste.

Caroline Garcia lacht met haar fans na het verslaan van Daria Kasatkina op de WTA Championships in Fort Worth, Texas, VS.  5 november 2022.

Garcia leverde geen perfecte match af, verre van dat. Hij zag meer van zijn niet-geforceerde missers (achtenveertig) dan zijn winnende schoten (tweeënveertig), maar zijn constante agressiviteit beloonde hem. Hoezeer ze ook in haar spel gelooft. Met deze overwinning is het van essentieel belang dat ze hoopt haar reis in deze competitie voort te zetten en ervoor te zorgen dat ze tweede wordt in de groep van Tracy Austin, achter de onaantastbare Iga Swiatek, de beste speler ter wereld, die het zal opnemen tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka in de andere helft.

uitzonderlijk seizoen

voor “Caro”, is deze cursus al bevredigend na de afgelopen zes moeilijke weken, een slachtoffer van het netfenomeen na een gloeiende zomer, waarin ze drie titels won (Bad Homburg, Warschau, Cincinnati), voordat ze de halve finale bereikte op de US Open. Het is voldoende om in een paar maanden van de vijfenzeventigste naar de zesde plaats ter wereld te gaan en jezelf een meester te noemen.

Een wedergeboorte, na meer dan vier jaar zonder glans, tussen een vertrouwenscrisis, tennis in nood en een herhaling van fysieke angst, die ze dit jaar op een verbazingwekkende manier kon overwinnen dankzij het werk dat ze deed met coach Bertrand Beret, de sleutel tot haar succes. Succes.

READ  Guardiola zal klaar zijn om 300 miljoen rekruten te laten vallen!
Lees ook: Terug aan de top verliest tennisster Caroline Garcia haar coach

Medio oktober, na te zijn uitgeschakeld in de tweede ronde van Guadalajara, besloot laatstgenoemde echter om elf maanden van vruchtbare samenwerking te beëindigen, daarbij verwijzend naar de aard van de problemen die zich de afgelopen weken hadden voorgedaan. Een beslissing die Garcia verraste, en hij arriveerde in Fort Worth te midden van onzekerheid. Voor de gelegenheid geassisteerd door de Argentijnse coach Juan Pablo Guzman, die vorig jaar al met haar samenwerkte, maar op het beste moment weer op stoom kwam.

Dat zou ze deze zondag volhouden tegen Scary, die een jaar later ook terugkeerde naar de halve finales.

De wereld met AFP