Blauw beeft niet om Noord-Macedonië binnen te gaan en te verdoven

In Skopje rilden de Fransen niet in het bijzijn van de lokale bevolking in hun eerste wedstrijd op Euro 2022.

Franse handbalspelers tekenden voor hun deelname aan Euro 2022 door Noord-Macedonië 24-14 te domineren, op zaterdag in Skopje tijdens de eerste ronde van de competitie.

Dit enorme succes is een perfecte start voor de Franse Olympische kampioenen in de aanloop naar hun tweede ontmoeting, maandag (20.30 uur) tegen Roemenië, nog steeds in Skopje.

Les Bleues, vice-Europees en wereldkampioen, pakten deze gesloten wedstrijd meteen met een 5-0-voorsprong in handen.

Het duurde tot tien minuten voordat Cléopâtre Darleux in een parade werd gedwongen, de eerste in een lange reeks (64% van de schoten stopte). Voor het eerst op een internationaal toernooi was de jonge Florian-Andre (21) bij afwezigheid van Laura Glauser (achteraan) in eerste instantie geen partij door een penalty te stoppen.

Ze lieten hun tegenstanders nooit de halflege tribunes aansteken in de zaal van Boris Trajkovsky, die al gastheer was van het EK 2008, inclusief de finale.

Het toch al grote gat tussen de twee helften (12-5) stelde coach Olivier Krumpolls in staat om daarna zijn kaderleden, zoals Estelle Nze Minko of Polita Fuba, te behouden. De datum is niet om ze te starten, maar ook om blessures of harde klappen te voorkomen, zoals die Beatrice Edwig kort voor rust in het gezicht kreeg.

Er waren nog wat onopzettelijke fouten die moesten worden rechtgezet in de snelle wedstrijd, waarbij de Blues zichzelf een aantal gemakkelijke doelpunten ontzegden, om te voorkomen dat ze een fout maakten in deze misplaatste eerste ronde.

READ  Noel Le Graet parafraseert Mathieu Valbuena

De eerste drie van de vier teams in elke groep gaan door naar de twee groepen van de hoofdronde, maar de resultaten van de eerste ronde blijven behouden om de rangschikking van deze twee nieuwe groepen te bepalen, waardoor de vier worden bepaald die in de laatste ronde worden geselecteerd.

De volgende wedstrijd is maandag (20.30 uur) tegen Roemenië, Cristina Nijo, voordat het woensdag (20.30 uur) tegen Nederland speelt om de eerste ronde te voltooien.