Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Qatar vermoedt dat het zich richtte op meerdere figuren in spionageoperatie

In de greep van kritiek op verschillende fronten (corruptie, mensenrechten en milieu) staat Qatar enkele dagen voor het WK voetbal opnieuw in het middelpunt van de verdenking. Volgens een onderzoek uitgevoerd door zondag keer En de journalistieke NGO Bureau of Investigative Journalism (TBIJ) toont op zondag 6 november het gasemiraat als Vermeende sponsor van een wereldwijde spionageoperatie Het werd uitgevoerd tegen figuren – onderzoeksjournalisten, politieke leiders en advocaten – die op de een of andere manier in verband werden gebracht met de controversiële toekenning van het WK 2022 in Qatar in december 2010, of kritiek op het gastland van het toernooi.

Op basis van geheime documenten beschuldigden de Britse media een Indiaas bedrijf dat gespecialiseerd is in “phishing”-technologie en zijn “brein”, Aditya Jain, van het uitvoeren van computeraanvallen tegen honderd persoonlijkheden.

Lijst met slachtoffers van hackers geleverd door zondag keer Het TBIJ is lang. Onder hen zijn de voormalige Franse president van de Europese voetbalbond (UEFA) Michel Platini; President van de Zwitserse Republiek Ignazio Cassis; voormalig Brits minister van Financiën Philip Hammond; Chris Mason, redacteur politieke zaken van de BBC; Franse senator (Centrale Unie) Nathalie Joule; Regisseur Rakhia Diallo; Journalist Mediapart Yan Filipino Ghanem Nusseibeh, voorzitter van het Britse adviesbureau Cornerstone Global. Of de voormalige Pakistaanse president Pervez Musharraf.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees WK 2022: de minister van Buitenlandse Zaken van Qatar hekelt de “hypocrisie van de aanslagen”

Volgens Britse media is de belangrijkste klant van de heer Jain Jonas Rey, een privédetective die werkte voor het Zwitserse economische inlichtingenbedrijf Diligence Global. Dit bedrijf had zich in 2019 kunnen afspelen “Werken aan een project gerelateerd aan het WK”.

Aditya Jain heeft naar verluidt bekend in het bijzijn van twee geheime verslaggevers van The zondag keer krijgen E-mailgegevens van enkele vooraanstaande personen met betrekking tot FIFA [FIFA] »op verzoek van Jonas Rey, wiens cliënt A . was “Golfstaten”Het is Katar.

READ  Heeft Mark Zuckerberg de UFC voor een avond geprivatiseerd?

“geen bewijs”

“De aantijgingen van de International Bank for Investigative Journalism zijn duidelijk vals en ongegrondEen woordvoerder van de Qatarese regering reageerde. Het rapport baseert zich op één enkele bron die beweert dat zijn uiteindelijke klant Qatar is, terwijl daar geen bewijs voor is. »

Onder de personages die met succes zijn “gehackt” door dit netwerk van hackers is de Britse journalist uit The zondag keer Jonathan Calvert, co-auteur van het boek The Ugly Game: Het Qatari-complot om het WK te kopen (Simon en Schuster, 2015, onvertaald), die terugkeerde naar de vermoedens van corruptie rond de verwijzing van het WK 2022. Onder zijn leiding werd zondag keer Ze onthulde in 2019 het bestaan ​​van een contract uit november 2010 tussen Al Jazeera uit Qatar en de FIFA.

Je hebt 55,12% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.