Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuw kabinet in Nederland: belanghebbenden weten het, maakt premier binnenkort bekend

Nieuw kabinet in Nederland: belanghebbenden weten het, maakt premier binnenkort bekend

Zes maanden na de verkiezingen is er een alliantie tussen rechtse populisten, rechtse, liberaal-conservatieven en protesterende boeren. Geert Wilders maakt mogelijk binnenkort de naam van de nieuwe premier bekend.

Reclame

Bijna zes maanden na de Tweede Kamerverkiezingen hebben de extreemrechtse populist Geert Wilders en drie extreemrechtse partijen voorlopig overeenstemming bereikt over een nieuwe coalitie. Dat maakte Wilders woensdag in Den Haag bekend.

Hij ziet niet hoe het kan mislukken, zoals Wilders woensdagochtend al bekendmaakte na zestien uur marathongesprekken met de liberaal-conservatieve VVD-partij van vertrekkend premier Mark Rudd en twee andere rechts-conservatieve partijen.

PVV-voorzitter dhr. Wilders maakte bekend dat de vier partijen een onderhandeld akkoord hadden bereikt. Het wordt nu voorgelegd aan de fracties van deze partijen in de Tweede Kamer. Wilders zei dat er pas een definitief akkoord zou komen als ze de tekst zouden aanvaarden.

Als er een akkoord wordt bereikt, zal de PVV, een rechts-populistische en anti-moslimpartij onder leiding van Wilders, worden gevormd met de momenteel regerende VVD, de NSC, een centrumrechtse partij en de BBB. De Boerenagitatorpartij heeft een alliantie met een meerderheid in 88 van de 150 zetels in het parlement. Wilders zal naar verwachting zijn kandidatuur voor het premierschap lanceren kort nadat hij in maart zijn aftreden had aangekondigd.

Wilders heeft herhaaldelijk gezegd dat hij zich alleen zou aansluiten bij een regering die de asielgerelateerde immigratie aanzienlijk zou beperken. Tijdens de verkiezingscampagne maakte hij bekend dat hij de Nederlandse betalingen aan de EU wil verminderen, de toegang tot nieuwe lidstaten zoals Oekraïne wil blokkeren en de wapenleveringen aan Oekraïne wil stopzetten.

READ  Frankrijk werkt samen met Nederland om een ​​enkeltje in het vervoer in te voeren

Bij de verkiezingen van 22 november wonnen Wilders en zijn extreemrechtse Partij voor de Vrijheid 37 van de 150 zetels in het parlement.