Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Willem-Alexander uit Nederland viert zijn 57e verjaardag: een familiefeest!

Willem-Alexander uit Nederland viert zijn 57e verjaardag: een familiefeest!

Op 27 april 2024 vierde de Nederlandse koninklijke familie de verjaardag van Willem-Alexander in een zeer feestelijke sfeer! In Emmen vierden de vorst en zijn familie ‘Koningsdag’, het equivalent van een nationale feestdag, waarbij burgers in het oranje gekleed waren ter ere van de Nederlandse dynastie.

Willem-Alexander uit Nederland heeft weer een verjaardag te vieren. Op 27 april 2024, op zijn 57e verjaardag, had hij een goed humeur in Emmen, een stad in het noorden van het land in de provincie Trento. Omringd door zijn vrouw koningin Máxima en zijn drie dochters, prinsessen Katharina-Amalia, Alexia en Ariane, genoot de vorst van de traditionele openbare baden ter gelegenheid van Koningsdag. De dag, gelijk aan een nationale feestdag, werd gekenmerkt door een aanstekelijk enthousiasme dat niet door regen kon worden getemperd.

Willem-Alexander en zijn gezin vieren Koningsdag in Emmon op 27 april 2024. © Dana Press / Bestimage

Traditiegetrouw wordt de verjaardag van de vorst ieder jaar in een andere gemeente in Nederland gevierd. Voor deze 11e editie van Koningsdag rolde Emmon de oranje loper uit voor Willem-Alexander en zijn gezin. Deze kleur verwijst uiteraard naar de Nederlandse dynastie.

Koningsdag 2024
Een bezoek aan de complimenten van het Koninklijk Huis in Emmen op 27 april 2024. © Backgrid VS / Bestimage

Willem-Alexander des Paces mengde zich met zijn familie onder de burgers, die door middel van hun kleding hulde brachten aan hun koninklijke familie. Kroonprinses Katarina-Amalia, die terugkeerde uit Madrid waar ze haar toevlucht zocht na bedreigingen van de Mogro-maffia, genoot van dit moment van eenheid, ver weg van de zorgen van de afgelopen maanden.

Lees meer >> Catherine-Amalia van Nederland: de eerste stappen van de toekomstige koningin

Koningsdag 2024
Catharina-Amalia van Bias-Bass neemt op 27 april 2024 een massabad in Emmon. © Backgrid VS / Bestimage

En hoe zit het met zijn moeder koningin Máxima? De vrolijk ogende vrouw van Willem-Alexander begroet haar metgezellen altijd graag. Terwijl ze passeert, oogst Sovereign tientallen oranjebloesems. Voor de viering van deze dag koos Natan een zijden Kipur-jurk. Het kunstaas, gemaakt door Perry Rutje, is versierd met vlinders. Een speels vleugje natuur, een eerbetoon aan Emmon, bijgenaamd de “Stad van de Vlinders”.

READ  Nederland hielp Uber belastingcontrole af te wenden
Koningsdag 2024
Koningin Máxima was geraakt door het enthousiasme van de menigte die op 27 april 2024 Koningsdag kwam vieren. © Backgrid VS / Bestimage

Onderweg stopten de royals bij elke stand en genoten van activiteiten of workshops, waaronder koken. Voor Maxima uit Nederland was het uitgesloten om niet iedereen ervan te laten profiteren!

Koningsdag 2024
Koningin Máxima dient na een bezoek aan een stand. © Backgrid VS / Bestimage
Koningsdag 2024
Maxima uit Nederland doet op 27 april 2024 graag mee aan een quiz in de regio met basisschoolleerlingen uit de wijken en dorpen van Emmen. © Backgrid VS / Bestimage

Deze 11e editie markeerde de hereniging van de drie dochters van het soevereine echtpaar. De jongste, Ariane, rechtsonder, kwam uit Italië, waar ze studeert voor een International Baccalaureate aan het United World College Adriatic.

Koningsdag 2024
Prinsessen Katharina-Amalia, Alexia en Ariane poseren tijdens Koningsdag in Emmen op 27 april 2024. © Dana Press / Bestimage

Alle drie genoten van vele momenten van verbondenheid met hun ouders.

Koningsdag 2024
Prinsessen Katharina-Amalia, Alexia en Ariane poseren met hun moeder tijdens Koningsdag in Emmen op 27 april 2024. © Dana Press / Bestimage
Koningsdag 2024
Willem-Alexander van Nederland en zijn oudste dochter, kroonprinses Catherine-Amalia. © Dana Press / Bestimage

De broer van de Soeverein, Prins Constantijn der Nederlanden, was ook aanwezig. Zijn vrouw, prinses Laurentian, toonde haar vaardigheden door sjoelbak te spelen.

Koningsdag 2024
Constantijn der Nederlanden en zijn vrouw prinses Laurentian. © Backgrid VS / Bestimage
Laurentiaan van Nederland
Laurentian, Nederland tijdens Koningsdag in Emmen op 27 april 2024. © Backgrid VS / Bestimage

De viering werd vanochtend afgesloten met de toespraak van Willem-Alexander. Op het podium met alle leden van de koninklijke familie sprak de koning zijn dankbaarheid uit voordat het volkslied werd gespeeld op het Radhuisplein in het centrum van Emmen.

Koningsdag 2024
Een oranje golf trof Emmon op Koningsdag, 27 april 2024. © Dana Press / Bestimage

Daarna was het tijd voor de koning en zijn familieleden om afscheid te nemen van de burgers. Iedereen zou zich dit enorm populaire festival moeten herinneren, met een beetje regen maar de zon in hun hart!

Koningsdag 2024
Het hele Nederlandse koningshuis op het podium in Emmen op 27 april 2024. © Backgrid VS / Bestimage