Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nice-OM: Na de gebeurtenissen heeft LFP een beslissing genomen

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Nice heeft de LFP besloten om de twee betrokken clubs vanaf woensdag 25 augustus terug te roepen.

Sinds zondagavond is dit het onderwerp waar iedereen het over heeft. Tijdens de ontmoeting tussen OGC Nice en Olympique de Marseille was het tafereel gepresenteerd in de steegjes van de Allianz Riviera erg triest. Invasie van het veld, ruzies tussen spelers, het stilleggen van de wedstrijd … Kortom, het feest werd volledig verwoest.

SLIDE – Storyboard voor een onvergetelijke avond

Ter herinnering: OGC Nice kwam op voorsprong (1-0) dankzij een doelpunt van Kasper Dolberg totdat alles er in de 74e minuut en de Marseille-corner belachelijk uitzag. Dimitri Payet gaat om hem neer te schieten, maar wordt op de grond gegooid door een achterste fles ontvangen in de rug. Deze komt van het Nice ultras-platform.

Heel geruststellend, Marseille wordt wakker en stuurt de fles terug waar hij vandaan kwam. Het gebaar irriteert een heel forum. De (valse) supporters betreden de grasmat om te vechten en worden afgestoten. Binnen enkele seconden veranderde de vergadering in een puinhoop die niet meer weggaat…

Het artikel gaat hieronder verder

LFP verwacht Niçois en Marseillais vanaf woensdag

De wedstrijd werd als eerste gestaakt en de wedstrijd werd bijna twee uur later definitief gestaakt nadat Marseille onder de gegeven omstandigheden weigerde te hervatten. Een even ernstige als uitzonderlijke kwestie, die zou moeten leiden tot aanzienlijke boetes van de LFP. De autoriteit nam maandag ook contact op met de zaak.

Nice vs OM, 22/8/21

“Naar aanleiding van de gevaarlijke gebeurtenissen van de OGC Nice – Olympique de Marseille meeting (dag 3 van Ligue 1 Uber Eats), roept de LFP Disciplinary Committee de twee clubs bijeen op woensdag 25 augustus 2021”Kunnen we lezen? In het officiële persbericht gepubliceerd door LFPEn hij staat op het punt hard toe te slaan om een ​​voorbeeld te stellen.

READ  Sport is een diplomatiek hulpmiddel zoals elk ander

Zo kan OGC Nice streng worden gestraft voor grasplaag en meerdere vergaderingen achter gesloten deuren ondergaan. Maar dat is niet alles, want veel spelers en clubleden die zich ongepast of zelfs gewelddadig gedragen, mogen niet aan sancties ontsnappen: we denken in het bijzonder aan Marseille Alvaro Gonzal, Jorge Sampaoli en Dimitri Payet, evenals aan Nicoa Jean-Clair Todibo. Zal LFP mild zijn? Gezien de ernst van de feiten is niets minder zeker…