Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Florence Brunel wint Canadese kampioenschappen schaatsen

Ze won de 1000 m door de stopwatch te stoppen op 1,29 7/100, voor Courtney Sarlault die haar eigen tijd van 1,29 24sec zette. Sherbroquois Kim Botín eindigde als derde na het beëindigen van het parcours in 1:29:46/100.

Brunel zat een groot deel van de race achteraan in de groep, voordat ze in de laatste ronden meerdere keren rende om de leiding te nemen, die ze tot het einde zal vasthouden.

De 17-jarige Trivlovian was niet tevreden met dit eerste goud: ze voegde een tweede toe tijdens de 1500m, terwijl ze opnieuw Sarault versloeg aan de finish.

Gisteren, op de eerste wedstrijddag, won Brunel de bronzen medaille op de 500m in haar eerste optreden op de Canadian Senior Championships.

Haar eerste poging was op het WK afgelopen maart in Nederland.

Ik ben trots op mezelf. Het ging 100% in mijn gedachten en gaf goede resultaten. Ik had niet verwacht te winnen, maar ik wilde gewoon 100% geven en mijn best doenzei Brunel.

De wedstrijd draait op dit moment voor mij om leren, dus daar blijf ik me op voorbereiden.

Citaat van:Florence Brunel

Bij de mannen behaalde Stephen Dubois, die goud won in elk van de zes evenementen waaraan hij deelnam tijdens de laatste editie van de Wereldkampioenschappen, zijn eerste competitiezege van het jaar op de 1000 meter. Hij werd op het podium vergezeld door Pascal Dion (1:25, 131) en Maxime Lun (1:25, 226).

De overwinning van vanmorgen op de 1000m zette me mentaal echt in de wedstrijd. Toen eindigde hij als tweede heel dicht bij de finish in de tweede 1500m. Ik ben erg blij met de eerste twee dagen racen, het zal de spanning een beetje verminderenzei Dubois.

READ  Guingamp behaalt eerste overwinning van het seizoen in Auxerre / Ligue 2 / J5 / Auxerre-Guingamp (1-2) / SOFOOT.com

Van zijn kant won Sherbroqua, de 20-jarige Nicolas Perrault, die als derde eindigde in de eerste 1500 m van de competitie, het tweede evenement over die afstand met een tijd van 2:14, 150/1000. Dubois overschreden met vijf milliseconden. Een andere Sherbrooke-schaatser, Jordan Pierre Gill, voltooide het podium.

De overwinning is nog steeds een verrassing, maar ik had de mogelijkheid om het vandaag te doen. Ik voel me op de top van mijn spel! Ik rende naar voren en het werkte prima. Ik ben erg blij met mijn prestatie, Dat is Perreault.

Charles Hamlin is gediskwalificeerd voor de competitie

Daarnaast maakte de Canadian Speed ​​Skating Association zondagmiddag bekend dat Charles Hamlin en Danny Place zijn uitgeschakeld voor de Canadian Championships. om medische redenen voor een poosje ongedefinieerd.

Ze zullen de komende dagen opnieuw worden beoordeeld om te bepalen of ze in de toekomst aan deze competitie mogen deelnemen., definieert de unie.

Hamlin, drievoudig Olympisch gouden medaillewinnaar, viel zaterdag in de finale en moest als zevende eindigen op de 1500m.

De wedstrijd duurt tot woensdag op het circuit van Maurice Richard in Montreal.