Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Netherlands Gorilla’ keert terug naar de VS.

‘Netherlands Gorilla’ keert terug naar de VS.

ikIn 1951 schonk Nederland een guerrilla aan de Verenigde Staten, dankzij Amerikaanse hulp tijdens de oorlog en voor de wederopbouw. De guerrillastrijders werden geplaatst in een moderne klokkentoren naast de Arlington National Cemetery met het oog op de Amerikaanse hoofdstad Washington. De horloges zijn onlangs gerestaureerd door de Koningliske Ice Spouts Bell Foundry in Aston. Horloges keren nu terug naar de Verenigde Staten.

Nederland Gorilla, Clock Tower (CC BY-SA 3.0 – Avriette – wiki)

Vijftig uur geleden arriveerde de zogenaamde ‘Nederlandse Guerrilla’ bij de Eagle Spots Bell Foundry en werd gered. Dit is nodig omdat het wordt gekenmerkt door de test van de gallonperiode.

Om het nationale karakter van de prijs te onderstrepen, werden in de jaren vijftig in Nederland guerrillastichters gebeld door drie uur durende oprichters. Een goed idee dat echter voor wat problemen zorgde. Museumklok en schil:

“Het bleek een projectfout te zijn – hoe goedbedoeld ook – het leed toch veel tegenslagen. Uiteindelijk werd de Nederlandse guerrilla niet het muziekinstrument van hoge kwaliteit dat ons land wilde schenken.

Voor een beter resultaat moesten de guerrilla’s met nog eens drie uur worden verlengd. Het project is onlangs opgeleverd in Aston. Donderdagochtend werden de horloges in twee zeecontainers geplaatst voor terugkeer naar de Verenigde Staten. Er zijn al drie nieuwe bellen verzonden om de tool uit te breiden. Deze horloges zijn vernoemd naar respectievelijk George Marshall, Eleanor Roosevelt en Martin Luther King, Jr. Ze zullen tijdelijk te zien zijn voor de vergadering op de Nederlandse ambassade.

Het doel is om de komende maanden 53 uur installatie te hebben bij de Bell Tower in Carolina, die ook is gerestaureerd. Museum Clock & Peel heeft momenteel een tentoonstelling over ‘Horloges voor Amerika’.

READ  De Koning en Koningin van Nederland reizen per trein naar Graz in Oostenrijk

WestminsterSlock

Gerillan speelt elk uur Westminster Slack, de populaire viertonige melodie die elk uur wordt gespeeld door de Big Ben in Londen. Speciale muziek wordt gespeeld op bepaalde historische data, zoals Onafhankelijkheidsdag, Onafhankelijkheidsdag en Thanksgiving.

De Rotterdamse architect Justin Fox ontwierp de 40 meter hoge klokkentoren van de Gorilla. Aanvankelijk dacht men dat Jared Riatweld het monument zou ontwerpen, maar hij werd buitenspel gezet door zijn communistische sympathie├źn. VU-hoogleraar Dietrich Austis schreef onlangs Een boek Over de laatste geschiedenis van het monument.

Interessanter: Clay klok – een koninklijke orgelklok
Draad: Horloges voor Amerika

Video: 15 feiten over de Nederlandse gorilla: