Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

MFK wil het respect van Nederland

Willemstad – Politieke partij MFK wil een goede relatie opbouwen met Nederland. Dat zegt MFK-leider Chitri ‘Sea’ von Heidorn. Gisteren bereikten de winnende partij en de PNP een akkoord over de verdeling van ministeries in het tweede kabinet BJP. Volgens Van Heydorn mag dit nog geen regeerakkoord heten.

Kilmar won negen zetels in de MFK-parlementsverkiezingen van de “Grote” duivel. De ‘National’ (PNP) geschreven door Ruth Milda Larmomi-Cecilia won vier zetels.

De relatie tussen Curaao en Nederland tijdens het kabinet-Scott van 2010 tot 2012 was niet ideaal, maar Van Heydorn ontkent dit. “Een relatie is goed als er wederzijds respect is. We hebben het, en we willen het ook van Nederland. We hebben geen gevecht nodig”, zei de leider.

Beide partijen hebben er aanvankelijk voor gekozen om ministerposten te verdelen. “Er is in het verleden veel eerste werk verzet, maar de verdeling van de ministerposten is in de problemen gekomen. Sindsdien is al het eerste werk voor niets gedaan”, aldus Van Heydorn. Daarnaast willen de partijen potentiële ministers vooraf betrekken bij het formuleren van het kabinetsplan.

Ministers worden binnenkort bekend gemaakt, maar namen worden pas bekend gemaakt als ze de vertoning hebben doorstaan. “Namen zijn al bekend binnen de partijen”, zegt Van Heidorn. Hij bevestigt ook dat hij een kandidaat is.

In deze overeenkomst levert de MFK aan de minister-president en bezet daarmee het ministerie van Publieke Zaken. Daarnaast zijn Justitie, Financiën, Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Transport, Transport en Ruimtelijke Ordening (VVRP) en Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS)) M.F.K.

READ  Europese en internationale culturele kwesties: CHEC in Nederland

De ministeries van Administratie, Planning en Diensten (PPT), Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Werkgelegenheid (SOAW) en Economische Ontwikkeling

De Groene Partij levert ook de vice-voorzitter van het parlement. De president wordt benoemd door de MFK-teams. De Witte Partij presenteert ook Minister Blenipotentiair en Waarnemend Minister Blenipotentiair. Gevolmachtigd minister in Washington BNP