Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Nederlandse plattelandsopstand een feit van Europese betekenis”.

“Nederlandse plattelandsopstand een feit van Europese betekenis”.

Christoffel de Vogt. Fabian Clarifont

Interview – Een hoogleraar verbonden aan Science Po analyseert het belang van de protestbeweging van boeren en plattelandsbewoners in Nederland tegen de extreme milieumaatregelen die de overheid een ‘klimaatnoodsituatie’ heeft genoemd.

Christophe de Voogd, alumnus van de École Normale Supérieure, agrégé en doctor in de geschiedenis, is voormalig directeur van Maison Descartes (een Frans instituut in Nederland) in Amsterdam. Historicus is belangrijk Geschiedenis van Nederland. Van het begin tot de dag van vandaag (Fayard, 2003) en Reformatie: welke tekst is overtuigend? (Fondapol, 2017). Hij is voorzitter van de Wetenschaps- en Evaluatiecommissie van de Stichting voor Politieke Innovatie (Fondapol, denktank) en doceert Politieke Retoriek en “Uses of the Past” aan Science Poe.

LE FIGARO. – Al ruim twee maanden is er in Nederland een golf van protesten tegen de wens van de overheid om de stikstofuitstoot drastisch te verminderen als onderdeel van haar milieuplan, dat niet is afgezwakt. Deze actie vormt een groot gevaar voor de boeren voor hun vee. Zijn hun angsten terecht?

Christophe DE VOOGD. Inderdaad, zoals de Nederlandse journalist Klees heeft aangetoond…

Dit artikel is alleen voor abonnees. 90% is voor jou om te ontdekken.

Meer lezen?

Open alle items onmiddellijk. zonder betrokkenheid.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Nederland op weg uit de "stikstofimpasse".