Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een staking van spoorwegarbeiders in Nederland heeft een negatieve invloed op het dagelijks leven

AA/Rotterdam-Den Haag

Na een 24-uursstaking in het noorden van het land is woensdag in steden in het westen een nieuwe 24-uursstaking gehouden op oproep van de FNV en verschillende vakbonden. Zoals Rotterdam en Den Haag.

De staking van vandaag door Nederlandse spoorwegarbeiders heeft gevolgen voor het vervoer en de passagiers in het hele land, aangezien spoorverbindingen in de westelijke regio van cruciaal belang zijn voor het hele land.

De staking, die twee dagen geleden begon na een negatieve reactie op de loonsverhogingseisen van spoorwegpersoneel, duurt tot 31 augustus afwisselend in verschillende regio’s.

Aanstaande maandag gaan NS-medewerkers in staking in het noordwesten van de hoofdstad Amsterdam, dinsdag in de centrale steden van het land en woensdag in het oosten en noorden.

Bart Heuveling, een natuurkundeleraar die op het treinstation van Rotterdam wacht om naar zijn werk te gaan, vertelde Anadolu Agency (AA) dat hij leed omdat hij niet naar zijn werk kon.

“Ze zeiden dat er een treindienst was naar de stad waar ik werkte, dus ik kwam naar het station, maar toen ik hier aankwam, ontdekte ik dat deze was geannuleerd”, zei hij.

Hij zei dat sommige studenten zich in een vergelijkbare situatie bevonden als hij en dat hij vandaag niet kon deelnemen aan de natuurkundeles, wat hem erg verdrietig maakte. Hij zei ook dat hij de strijd van de stakers voor hun rechten kon begrijpen, maar dat het een probleem voor hem was omdat hij geen toegang had tot zijn werkplek.

Yara Bonet, die op weg naar Nijmegen op het station van Den Haag aankwam, zei dat ze een kat ging kopen en kreeg te horen dat de treindiensten waren geannuleerd toen ze op het station aankwam, wat volgens haar niet het geval was. prettig

READ  Maxima, uit Nederland, is spectaculair in concertzaal Stockholm

Vakbonden eisen een totale verhoging van 100 euro in het maandsalaris van NS-werknemers en een eenmalige betaling van 600 euro aan werknemers vanwege oplopende inflatie en dalende koopkracht in het land.

De Nederlandse Spoorwegen daarentegen zegt dat de vraag hoog is en stelt dat het door de Covid-19-crisis nog steeds in een moeilijke financiële situatie verkeert.

De FNV kondigde landelijke stakingen aan als na de stakingen niet aan hun eisen zou worden voldaan.

* Vertaald uit het Turks door Narsena Karakaya

Slechts een deel van de berichten die Anadolu Agency uitzendt naar haar abonnees via het Internal Broadcasting System (HAS) wordt in verkorte vorm uitgezonden op de AA-website. Neem contact met ons op om u te abonneren.