Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland wil het bezit van bepaalde “schattige” dieren verbieden, waaronder honden met een platte neus

Nederland wil het bezit van bepaalde “schattige” dieren verbieden, waaronder honden met een platte neus

“Bij het kiezen van een huisdier kiezen mensen vaak voor schattige kenmerken zoals honden met korte snuiten of katten met gevouwen oren”, aldus het ministerie van Volksgezondheid in een verklaring. Landbouw.

⋙ Wat zijn de slimste en domste hondenrassen ter wereld?

De lijst met dieren die de regering wil verbieden, moet nog worden opgesteld

Een lijst met fysieke kenmerken waarvan objectief kan worden vastgesteld dat ze blijvend lijden veroorzaken, wordt overwogen, aldus het ministerie. Transgene dieren hebben eigenschappen gekregen door een genetische mutatie – waardoor veel mensen ontploffen – maar ze veroorzaken ook ademhalingsproblemen of met name jicht.

⋙ Honden houden niet van bepaalde mensen, en daar is een verklaring voor

“Hun baasjes hebben de beste bedoelingen, maar zijn zich vaak niet bewust van de duistere kant van deze dieren” en het leed dat ze daardoor ervaren, vervolgt het ministerie. “Honden met zeer smalle snuiten bijvoorbeeld, hijgen constant”, voegde hij eraan toe. Volgens recente studies is dit het geval bij dieren als Franse en Engelse buldoggen.

Sinds juni 2014 is het fokken van dieren met uiterlijke kenmerken verboden. Vanaf maart 2019 zijn er duidelijke regels met betrekking tot het fokken van honden met korte snuiten: honden met snuiten minder dan de helft van de schedel mogen niet meer worden gefokt. Maar toch is er illegale handel in deze dieren.

Verbied het houden van dieren die het uiterlijk aantasten

Minister van Landbouw, Piet Adema, wil het houden van dieren waarvan het uiterlijk hen beïnvloedt en het publiceren van hun foto’s in advertenties of sociale netwerken verbieden.

READ  Schaatskoorts Storm in Nederland

“We maken het leven van onschuldige dieren ellendig omdat we ‘schattig’ en ‘schattig’ denken”, zegt dhr. Oedeem. “Deze zaak raakt mij niet alleen als minister maar ook als mens. Hij zei, zoals geciteerd in het persbericht. Na een eventueel verbod volgt een overgangsperiode: wie al een besmet dier in huis heeft, mag het houden tot het sterft.