Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland heeft officieel een “watertekort” uitgeroepen.

Droogte treft Noord-Europa, inclusief Nederland, een land dat bekend staat om zijn water en regelmatige regenval. Bataafse provincies zijn gebouwd op beheersing van het water, de afvoer ervan en zelfs bescherming tegen overstromingen of overstromingen door zeewater, met een derde van het landoppervlak onder zeeniveau.

Maar in dit jaar met bijna geen regen kampen Nederlanders met een tekort aan zoet water. Met de opwarming van de aarde komen periodes van droogte, historisch gezien zeldzaam, steeds vaker voor. “2018 was het jaar van de grootste droogte, gevolgd door twee extreem droge jaren. Hoewel dit thema eerder tot relatieve onverschilligheid leidde, zijn overheden begonnen met het verfijnen van hun waterbeheerbeleid in het licht van schaarste. Henny van Lannen, coördinator van het European Drought Centre van de Universiteit van Wageningen, legt uit.

Lees verder: Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees In Spanje verergeren duizenden illegale waterputten de waterschaarste

Op 2 augustus heeft de Nederlandse regering het land officieel uitgeroepen “Waterschaarste”. De aankondiging gaat momenteel niet gepaard met grote beperkingen, aangezien de drinkwaterreserves niet worden bedreigd. De overheid vertrouwt op publieke bewustwording om verspilling te voorkomen. Op lokaal niveau nemen echter de barrières voor het gebruik van oppervlaktewater voor agrarische doeleinden toe. Omdat het water minder wordt.

Voordelen van zout water

“Het gebrek aan neerslag in combinatie met het lage debiet van de Rijn en de Maas levert ernstige problemen op”, Dat meldt Wiebe Borren van natuurbeschermingsorganisatie Natuurmonumenten. Zoet water in Nederland komt van regenval. Rivierstroming speelt een belangrijke rol in de organisatie van het land. En deze stroom zal verdorren. Bij Lopit, aan de grens met Duitsland, is het typische debiet van de Rijn in deze tijd van het jaar 1.750 kubieke meter per seconde. Op vrijdag 12 augustus was het 749 m3.

READ  Nederland kiest voor herstructureringsstrategie
Lees verder: Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees In Italië is de vervallen staat van de leidingen de oorzaak van permanente waterverspilling

Vooral het rivierverkeer van de Rotterdamse haven naar de internationale handelsader Ruhr (een zijrivier van de Rijn) wordt getroffen. Binnenvaartschepen met bestemming Duitsland met kolen, metaal, zand of olie, of met fabrieksgoederen bestemd voor Rotterdam, moeten in gewicht worden verlaagd. Het verkeer is traag en de kosten van het vervoer van goederen over de Rijn stijgen aanzienlijk.

Door de verminderde afvoer van Rijn en Maas in Nederland heeft het zeewater een voordeel in de strijd tussen zout en zoet water. “Als het water uit de Rijn en Maas laag staat, komt het zoute water op grote hoogte onze rivieren binnen en is de impact van het zoutgehalte voelbaar op de land- en tuinbouw en sommige kolenmoerassen. Henny van Lennon analyseren.

In dit artikel zou je 36,34% moeten lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.