Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Interview – Amalia van Nederland: Achter de schermen van haar eerste koninklijke tournee

De toekomst van de Nederlandse monarchie zal geschreven worden in het feminisme. Na Willem-Alexander wordt zijn oudste dochter Catherine Amalia koningin. Een 19-jarige jonge vrouw, eerlijk en grondig, verborg nooit haar angst om zo’n grote rol op zich te nemen. Met haar ouders Willem-Alexander en Maxima is de kroonprinses nu klaar. Een rondreis van twee weken Op de Nederlands Caribische eilanden. Als veel feestelijke momenten deze accommodatie kenmerkten, kwamen andere evenementen in mindere mate Verpest het feest. Bodyshaming, maffiabedreigingen, verstoringen en protesten… Rick Evers, koninklijk correspondent en expert op het gebied van het Nederlandse koningshuis, geeft een kijkje achter de schermen bij de eerste koninklijke tournee van de toekomstige koningin.

Gala.fr: Hoe gedroeg Amalia zich tijdens haar eerste koninklijke tournee?

Rik Evers: Ze leek erg nerveus, het was niet zoals haar dagelijks leven, dus deed ze haar best om met de situatie om te gaan, te kijken hoe haar ouders ermee omgingen, ze na te doen… gelukkig heeft ze ze soms om zich achter te verschuilen.

Bezig met laden…

Foto’s – Amalia en Maxima uit Nederland: Een rustige setting voor een Caribische cruise

Amalia van Nederland arriveert in Willemstad tijdens haar officiële bezoek aan de Nederlandse Antillen op 2 februari 2023. Dana Pers / Bestimage

Gala.fr: Wat was het meest memorabele moment van uw verblijf?

Rik Evers: Ik denk dat het beste moment voor haar, en ook voor ons, was toen we een zeeschildpad vrijlieten op Curaçao, in het Caribisch gebied. Tijdens de reis zagen we voor het eerst de echte Amalia. Een 19-jarig meisje was echt onder de indrukIn plaats van de Prinses van Oranje weet zij hoe ze gezien moet worden.

Gala.fr: Is het moeilijk om in de schaduw te staan ​​van een glamoureuze moeder als koningin Máxima?

Rik Evers: Maxima is een grote aanwinst voor het Koninkrijk der Nederlanden. Als iemand met Latijns-Amerikaanse roots zal Willem-Alexander zich eerder identificeren met degenen die in het Caribisch gebied wonen. Met dezelfde sfeer en het vermogen om in het Spaans met hen te communiceren, hebben veel mensen op de eilanden een grote troef om Maxima als hun koningin te hebben.

Bezig met laden…

Gala is van gedachten veranderd, denk je?

Rik Evers: Amalia sprak gisteravond met haar op de eilanden en vertelde ons dat het te vroeg is om te zeggen, maar ze heeft zeker een beter idee van hoe haar toekomstige werk eruit zal zien.

Gala.fr: Zou een van zijn zussen deze rol willen spelen? Hoe leven ze de tweede rol en zijn ze dicht bij hun oudere zus?

Rik Evers: Echt niet. Alexia zei ooit hoe blij ze was dat ze dat kon Kiezen voor hun eigen toekomst.

Gala.fr: Wordt Amalia voortdurend gepest? Heeft ze dit genoemd tijdens het koninklijk bezoek?

Rik Evers: Helaas is de situatie niet veranderd. Het ministerie van Justitie doet er alles aan om de situatie te veranderen. aan het wachten, Amalia zit opgesloten in haar gouden kooi. Ze kan niet uitgaan, wandelen, winkelen of plezier hebben met haar vrienden. Het was een van de vragen die we hem moesten stellen en we hoopten allemaal dat de situatie zou veranderen, maar dat gebeurde helaas niet, maar Ze is blij dat zoveel mensen haar steunen.

Bezig met laden…

FOTO’S – Prinses Amalia der Nederlanden: Haar mooiste kleurrijke look op staatsbezoek aan de Nederlandse Antillen

Amalia uit Nederland bezoekt op 6 februari 2023 het kunstproject “Color Me SXM” van de “Be the Change Foundation” in Philipsburg op het eiland St. Martin. Dana Pers / Bestimage

Gala.fr: Amalia is opnieuw het slachtoffer van bodyshaming. Hoe deze ongerijmde opmerkingen te verklaren? Is ze getroffen? Heeft ze geantwoord?

Rik Evers: Ze is een 19-jarig meisje, dus ze zou op de hoogte moeten zijn van de reacties op sociale media, maar ze lijkt zich te concentreren op de vriendelijke woorden die haar vrienden haar hebben gegeven.

Gala.fr: Welke koningin wordt ze voor Nederland?

Rik Evers: Ze heeft Een goede band met zijn oma, was Beatrix een beetje jaloers dat ze niet mee kon op tournee. De voormalige koningin heeft een grote voorliefde voor de eilanden (en vice versa). Amalia lijkt meer gehecht aan competitie en ethiek dan haar vader, net als Beatrix.

Bezig met laden…

Gala.fr: Hoe wordt het ervaren door de Nederlanders?

Rik Evers: We kunnen duidelijk zien dat Amalia een vrouw is die heel lief is voor mensen. Daarom weigert ze het bedrag omdat ze het pensioen nu niet nodig heeft. We zien haar ook tijdens haar reizen Een oog open voor de kwetsbaren. Ze neemt ze in haar armen en probeert ze altijd te zien.

Gala.fr: Heeft deze koninklijke tour geholpen het imago van de koninklijke familie te herstellen, dat enigszins is aangetast door recente controverses tijdens de gezondheidscrisis?

Rik Evers: Ik denk dat de Nederlanders nu misschien meer medelijden met Amalia hebben, maar veel mensen niet In plaats van alle heilige bijeenkomsten van slavernij, natuur, cultuurgeschiedenis, is dit het feestelijke deel van de reis. Voor de eilanden blijft het imago van de koninklijke familie hetzelfde: daar zijn ze erg geliefd.

Fotocredit: Backgrid USA / Bestimage

READ  Huawei MateBook D 15 AMD R5 2021 - Krachtig en intelligent