Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Minister-president Mark Rutte was verzwakt door de boerenopstand

Minister-president Mark Rutte was verzwakt door de boerenopstand

Tractoren trekken massaal naar Nederlandse steden. Op 28 juli 2022 nabij Bornerbroek. SEM VAN DER WAL/AFP

Terwijl hij een lange carrière aan het roer van de regering vierde, bracht het ongekende uitstapje het land op zijn grondvesten.

Minister-president Mark Rutte (55) viert deze dagen een opmerkelijke prestatie. Na bijna twaalf jaar aan de macht te zijn geweest, werd hij begin augustus hoofd van de Nederlandse regering, met het grootste politieke leven. Maar het feest wordt overschaduwd door de donkere wolken van de boerenagitatie, die al twee maanden niet is afgenomen.

Rutte moest dus begin augustus vervroegd terug van vakantie om afgelopen vrijdag de eerste gespreksronde met de landbouwwereld te beginnen, die boze Nederlandse steden blijft blokkeren met zijn tractoren. De brute aankondiging van een plan om de veestapel met 30% te verminderen, met als doel om de Nederlandse stikstofuitstoot in 2030 met 50% te verminderen, zette het poeder in brand. Ongeveer 40.000 boeren, van wie sommigen door de maatregelen met verdwijning zijn bedreigd, begonnen later te demonstreren, met enkele woordenwisselingen waarbij de politie gewelddadig werd. Huizen van enkele ministers…

Dit artikel is alleen voor abonnees. 80% is over voor jou om te ontdekken.

Meer lezen?

Open alle items onmiddellijk. zonder betrokkenheid.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Onder het standbeeld van Raja werd een eeuwenoude capsule ontdekt