Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De wegen van Nederland uit de “stikstofimpasse”.

De wegen van Nederland uit de “stikstofimpasse”.

Nederlandse boeren en politici hebben voorzichtig de nieuwe plannen om de stikstofuitstoot te verminderen die op 5 oktober 2022 zijn gepresenteerd, verwelkomd, aangezien de plannen van de regering deze zomer de landbouwsector boos maakten.

Plannen die in juni door de Nederlandse regering werden gepresenteerd, riepen op tot halvering van de veestapel en sluiting van enkele boerderijen. Stikstof uitstoot in de lucht Na weken van overleg om de impasse tussen overheid en boze boeren te doorbreken, komt de bemiddelaar Johan Remkes Rapporteren en 24 aanbevelingen doen.

“Gemakkelijkere manieren om met het probleem om te gaan”

“De natuur heeft een belangrijke plaats in dit debat. De stikstofemissie moet dringend worden teruggedrongen, zei Johan Remkes tegen verslaggevers. Er zijn geen gemakkelijke manieren meer om met dit probleem om te gaan. Acties om de stikstofemissies te verminderen zijn al lang geleden.”

Om het proces op gang te brengen, beveelt de bemiddelaar de regering aan ervoor te zorgen dat 500 tot 600 boerderijen, “sterk vervuilend” en dichtbij kwetsbare natuurgebieden, hun stikstofuitstoot verminderen of boeren sluiten en compenseren.

Volgens Johan Remkes zou de sluiting vrijwillig moeten zijn en zouden boeren een maximale vergoeding moeten krijgen als ze hiervoor kiezen. Hij stelde een deadline van een jaar voor en benadrukte dat “als er een groot aantal landbouwondernemers zijn die de deadline missen, ze geen andere keuze hebben dan te kopen.”

Een “doorbraak” voor de Nederlandse landbouw

De bekendmaking van de plannen van de regering leidde tot een zomer vol protesten van boeren, die snelwegen blokkeerden met tractoren, hooibalen verbrandden en een minister bedreigden.

READ  Nederland zoekt naar antwoorden tegen de achtergrond van een groeiende bevolking

De reactie op het rapport van woensdag was voorzichtig optimistisch. Volgens het Nederlandse persbureau ANP sprak de belangrijkste Nederlandse landbouwbond LTO van een “doorbraak”. De vakbond erkent dat deze uitspraak een goede uiting is van de frustratie en hulpeloosheid van boeren.

Maar de LTO Het achtte het terugkopen van 500 tot 600 boerderijen “onmogelijk en onnodig”. Maar “het is mogelijk om de zogenaamde grote vervuilers te verbeteren door middel van duurzame innovatie”, zei voorzitter Hammer. Jacques van der Tak.

Nederlandse premier Marc RutteHij onderstreepte de “duidelijke conclusies” van het rapport en zei dat het door zijn kabinet zou worden onderzocht.