Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlander aangehouden op verdenking van diefstal Van Gogh en Halls


LDe Nederlandse politie heeft dinsdag een 58-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het stelen van twee schilderijen van Nederlandse schilders uit 2020. Vincent van Gogh En France Halls, gestolen uit musea in Nederland. Werkt, respectievelijk Tuin van Nunen Pastorie in het voorjaar En Twee jonge mannen lachen, Ondertussen zijn nog niet gevonden, aldus het politierapport. De verdachte, afkomstig uit Bourne, in het centrum van Nederland, is dinsdagochtend 6 april 2021 bij hem thuis aangehouden, wat bijdroeg aan het uitlokken van een “belangrijke stap” in het onderzoek door de politie.

“Maandenlang werd onder begeleiding van een advocaat intensief onderzoek gedaan naar de diefstal van de twee schilderijen, wat uiteindelijk leidde tot de aanhouding van de verdachte, legt hij uit. Tuin van Nunen Pastorie in het voorjaar De Van Gogh werd in de nacht van 30 maart 2020 beroofd uit het Singer-Lauren Museum, dertig kilometer van Amsterdam, dat werd afgesloten door de Govit-19-epidemie. De diefstal vond plaats op 30 maart 1853, 167 jaar na de geboorte van de Nederlandse post-impressionistische meester. Volgens kunstkenner Arthur Brand wordt de waarde van het schilderij geschat op één tot zes miljoen euro. Nederlands. Laatstgenoemde had twee foto’s van het schilderij ontvangen en één dateert uit de krant twee maanden nadat het was gestolen. New York Times,,Bewijst volgens hem dat het gestolen werk nog steeds bestaat.

Lees verderEen onbekend schilderij van Van Gogh verkocht voor 13,1 miljoen euro

Het schilderij van Franz Halls, de leider van de gouden eeuw van de Nederlandse schilderkunst, werd vijf maanden na dat van Van Gogh voor de derde keer gestolen in het Hofje von Mevro von Airten Museum in Lirtham. Dit schilderij, waarop twee jonge jongens lachend met een flesje bier te zien zijn, werd al in 2011 en 1988 uit hetzelfde museum gestolen en werd respectievelijk zes maanden en drie jaar later ontdekt.

READ  Shell wil hoofdkantoor naar het Verenigd Koninkrijk verplaatsen en Nederland boos

“Groot succes”

“Twee schilderijen zijn door deze arrestatie nog niet vrijgegeven. De zoektocht gaat door’, aldus de politie. Arthur Brand, bijgenaamd de “Indiana Jones van de kunstwereld” vanwege zijn onderzoeksdaden, prees het nieuws. “Weer een grote overwinning voor de Nederlandse politie”, reageerde hij op Twitter.

Het is niet de eerste keer dat Van Goghs werken in Nederland het doelwit zijn van diefstal. Twee topstukken van de kunstenaar werden in 2002 gestolen uit het Van-Go Museum in Amsterdam. V.u la de mer mer Schemeingen (1882) en Verlaat de Hervormde Kerk in Nunen (1884-1885), ter waarde van miljoenen euro’s, werd uiteindelijk in 2016 ontdekt in Italië. Sinds juni 2019 zijn ze weer te zien in het Amsterdam Museum. In 1990 werden drie schilderijen van een Nederlandse schilder gestolen uit het Nurtribands Museum. Alvorens gevonden en teruggebracht te worden.

Franz Halls was een tijdgenoot van Rembrandt en Vermeer, de grote meesters van de Nederlandse Gouden Eeuw gemarkeerd in de 17e eeuw.e Hoogste eeuw van het land op het gebied van handel, kunst en koloniale expansie. Genoemd naar vele portretten, waaronder: Lachende ruiter, die zich in de Wallace-collectie in Londen bevindt, of La Bohemian, Die eigendom is van het Louvre in Parijs.

Lees verderGoed of fout? Rembrandt-schilderij maakt professionals gek